Dýňový cheesecake

chute-sveta.cz Kuchařka:

Doba přípravy: PŘÍPRAVA: 15 minut VAŘENÍ: 60 minut PT1H15M PT1H00M PT0H15M 12 porcí Moučníky , Řezy 0 názorů

21

Suroviny

130 g perníčků
100 g bebe sušenek
1/3 hrnku cukru
1/4 čajové lžičky mletého zázvoru
8 polévkových lžic másla rozpuštěného
680 g tučného tvarohu
3 vejce
1 hrnek hnědého cukru
1 hrnek dýňového pyré
1 čajová lžička vanilkového extraktu
1 čajová lžička mleté ​​skořice
1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
1/4 čajové lžičky mletého hřebíčku
1/4 čajové lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 180°C.
    Smícháme rozemleté perníčky a sušenky s rozpuštěným máslem, cukrem a 1/4 ČL zázvoru. Směs vtlačíme do dortové formy vel. 20 cm, a to nejen na dno, ale i do stran.
    Pečeme v předehřáté troubě cca 5 minut, necháme vychladnout.

  2. V kuchyňském robotu (nebo ručním mixeru) vyšleháme tvaroh dohladka.
    Postupně vmícháme - v následujícím pořadí - cukr, pyré, vanilku a koření.
    Směs nalijeme do vychladlého korpusu.
    Pečeme při 180°C cca 60 - 70 minut.

  3. Necháme vychladit při pokojové teplotě a následně vychladíme v lednici, ideálně přes noc.
    Podáváme vychlazené, polité karamelovým sirupem.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 36 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dýňový cheesecake

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo