Býčí žlázy á la řízek
Recept ještě nebyl hodnocenŽlázy opláchneme, nakrájíme na plátky cca 2 cm silné a osušíme je. Každý plátek okořeníme zázvorem a česnekem, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žlázy opláchneme, nakrájíme na plátky cca 2 cm silné a osušíme je. Každý plátek okořeníme zázvorem a česnekem, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance…
Slivky vykôstkujeme a pridáme neolúpané, jaderníkov zbavené a narezané jablká a cibule.Zastrekneme vodou a rozvaríme.Rozmixujeme, pridáme ostatné ingrediencie a varíme…
Maso opláchneme, osušíme a úzkým delším nožem utvoříme po celé délce masa otvory. Slaninu a mrkev nakrájíme na delší špalíčky a zasuneme do otvorů v mase. Maso pro…
Nejdříve kuře nasolíme. Smícháme všechny suroviny na marinádu a kuře důkladně potřeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, dáme do pekáčku a maso na ni položíme.Takhle to…
Maso uvaříme v osoloné vodě spolu s černým pepřem, novým kořením a bobkovým listem do měkka. Poté jej vyndáme, nakrájíme na malé kousky a dáme vychladnout. V misce si…
Marináda: všetky ingrediencie zmiešame s olejom a citronovou šťavou. Touto marinádou potrieme stehná a necháme 30 minút stáť. Marinované stehná opekáme 20 minút na…
Všetky ingrediencie dáme v uvedenom poradí do pekárne a zapneme rogram : Príprava cesta. Vykysnuté cesto vyberieme, odoberáme z neho kúsky a tvarujeme okrúhle briošky s…
Na velikonoční stůl patří i tradiční staročeská pochoutka - do zlatova upečená nadýchaná nádivka plná uzeného masa a zelených kopřiv. Na přípravu budeme potřebovat…
Houbaření je oblíbený koníček a když se zadaří, tak rázem máme mnoho možností, co dobrého z nich uvařit. Pokud chcete jen něco malého na pochutnání, zkuste houbový…
Na troše másle zpěníme kmín a citronovou kůru, vmícháme kurkumu a mletý zázvor, zalijeme kokosovým mlékem a 1dcl vody, osolíme a vložíme brambory nakrájené na kostičky.…
Husí prsa osolíme, posypeme zázvorem, trochu okmínujeme, přikryjeme a zvolna pečeme. Když je maso téměř měkké, odkryjeme a dopečeme dozlatova. Během pečení přeléváme…
Fazolky zalijte vodou a nechte je ideálně přes noc namočené. V hrnci orestujte na přepuštěném másle nadrobno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.Po chvilce přidáme na…
Vše sypké v míse promícháme, přihodíme máslo a 30g cukru a dobře promneme. Ze zbylého cukru uděláme karamel. Vhodíme jej do kastrůlku a necháme na plotně rozpustit a…
Játra opláchneme, osušíme a všechny kousky podélně rozřízneme.Poté je osolíme, okořeníme zázvorem a česnekem a obalíme v mouce. Pozvolna smažíme v rozehřátém tuku 4…
Z hovězí kližky vyřízneme středový tvar (váleček) a ten nakrájíme na plátky. Ty z obou stran naklepeme a naložíme do marinády. V lednici necháme uležet do druhého dne…
Fazuľu, krúpy a hrach namočíme do studenej vody na 24 hodín, každé zvlášť. Večer pred prípravou narežeme kožu na husacích stehnách a stehná dobre nasolíme. V deň varenia…
Uvařené maso z vepřových hlav, nebo laloků, a syrová játra semeleme na jemné šajbě 2x, přidáme všechno koření (koření dáváme raději méně, než je v receptu, vždy můžeme…
Do mísy prosijeme mouku a sodu.Přidáme sůl, zázvor, skořici, hřebíček a promícháme.Máslo nakrájíme na malé kousky.Do druhé mísy dáme cukr, máslo, melasu a horkou vodu…
Maso nakrájejte na proužky, v míse smíchejte s polovinou sójové omáčky, kořením pěti vůní, solí, zázvorem, tapioka moukou, glutamanem. Nechte marinovat minimálne 1/2…
Očištěné odblaněné maso ponoříme do láku, zchladlého na pokojovou teplotu, v uzavíratelné misce uložíme do chladničky na 6-7 dní. Maso musí být celé ponořené a někdy je…
Nejprve začněte spodní vrstvou, na kterou je potřeba jedno balení BeBe sušenek, které si nadrťte. K sušenkám přidejte rozpuštěné máslo a vše promíchejte. Nadrcené…
Ubrouskem osušená kachní prsa nařízneme na kůži ostrým nožem, vytvoříme mřížku. Osolíme, opepříme. Smažíme na pánvi bez tuku kůží směrem dolů. Smažíme z každé strany 6…
Z uvedených surovin ve vhodné nádobě vyšleháme marinádu. Maso opláchneme, osušíme a nařežeme na námi požadovanou velikost. Z jedné strany zlehka, nejlépe přes…
Kedlubny a jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Oloupaný česnek a zázvor prolisujeme, nebo nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.Do…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Svatomartinské rohlíčky ze šlehačkového těsta bez kynutí: S ořechovou náplní chutnají výtečně
5 nejlepších cibulových polévek: Klasická francouzská, krémová cibulová nebo vyprošťovací s chilli obohatí jídelníček
Pravé Tatranky jsou jenom jedny. Název získaly podle svého původního tvaru