Staročeské vepřové kostky na zázvoru a cibuli
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové maso je u nás velmi dobře dostupné, a tak není divu, že na jeho úpravu existuje nespočet receptů. V tomto receptu najdete dušené kostky masa na cibuli, kořeněné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové maso je u nás velmi dobře dostupné, a tak není divu, že na jeho úpravu existuje nespočet receptů. V tomto receptu najdete dušené kostky masa na cibuli, kořeněné…
Rychlý a snadný oběd z vepřové panenky se zeleninou dle vlastní chuti potěší každého, kdo nechce v kuchyni trávit moc času. Plátky masa se nejprve krátce opečou na pánvi…
V hrnci rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a pozvolna opékejte na oleji do zlatohněda. Plamen udržujte stále mírnější.Římský kmín podrťte v hmoždíři. Česnek…
Jáhly dáme do cedníku, dvakrát je spaříme vřelou vodou a podle návodu na obalu uvaříme doměkka. Necháme je vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev a…
Maso nakrájíme na velké kostky a osolíme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kari a zázvor, osmahneme a přidáme maso. Opečeme( mícháme) a pak podlijeme…
Maso nakrájíme na nudličky. Osolíme ho a vmícháme majonézu. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne. Zeleninu nakrájíme na kousky.Smícháme šťávu z pomerančů se sojovkou,…
Řízky jako dech, křehké a propečené získáte, pokud se pustíte do našeho receptu. Maso naložené v kefíru a podmáslí marinováním zkřehne, pečením se pak dotáhne do…
Muffiny s přídavkem dýňového pyré jsou vláčné a přímo se nabízejí k zakousnutí. S kousky vlašských ořechů a dozdobené na povrchu jsou ještě zajímavější. Vyzkoušejte je.…
Z uvedených surovin ve vhodné nádobě vyšleháme marinádu. Maso opláchneme, osušíme a nařežeme na námi požadovanou velikost. Z jedné strany zlehka, nejlépe přes…
Plátky masa otřeme čistým vlhkým hadříkem, lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, mírně osolíme a opepříme.Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek…
Mořské plody propláchneme teplou vodou. Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme plody a restujeme. Přimícháme omáčky, šťávu a zázvor. Dusíme cca 6-8 minut.Bagetu…
Teriyaki omáčka je speciální japonská kořeněná omáčka, vhodná zejména k marinování masa a ryb. Snadno si jí ovšem můžete vyrobit doma a naložit si pikantní kuřecí křídla…
V sychravém počasí přijde vhod polévka, která zahřeje a zasytí. V této se snoubí jemný květák s výrazným kořením. Zázvor a chilli paprička dodají polévce říz. Podáváme…
Netradiční spojení kořeněných chutí a karamelu v křehkých máslových sušenkách, to vše najdete v tomto receptu. Do receptu patří na špičku nože mletého pepře, zázvoru,…
Tento pokrm je inspirovaný pestrými chutěmi čínské kuchyně. Restovanou směs zeleniny podáváme se smaženými rybími kousky, obalenými v křupavém a výrazném těstíčku. Jako…
Křidélka rozdělíme v kloubech na tři části. Dáme vařit dostatečné množství vody, kterou osolíme. Uvedeme k varu, vložíme křidélka a povaříme je 5-10 minut. Vyndáme…
Husí prsa osolíme, posypeme zázvorem, trochu okmínujeme, přikryjeme a zvolna pečeme. Když je maso téměř měkké, odkryjeme a dopečeme dozlatova. Během pečení přeléváme…
Omytá a osušená prsa nakrájíme na kůži na kostičky. Na suchou pánev je dáme kůži dolů a opékáme z každé strany asi 4-5 minut. Předěláme je do pekáčku, kolem dáme…
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Osolíme, opepříme, okořeníme ještě špetkou sušeného zázvoru, majoránkou, přidáme máslo nebo sádlo, předem…
Namočíme houby do horkého vývaru.Nakrájíme cibuli na jemno a vložíme spolu s Herou a s houbami včetně vývaru do pekáče.Maso skopové očistíme, nakrájíme na větší kostky,…
Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Na másle rozpustíme cukr a přidáme meruňky. Dusíme společně se zbylými surovinami do měkka a dochutíme podle chuti. Nakonec…
Omyté a očištěné srdce dáme vařit s kořením a zeleninou. Vaříme do měkka cca 40 minut. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do růžové barvy. Před koncem přidáme nakrájený…
Nakrájíme zelí a kapii na čtverečky. Zelí dáme do kastrolku s osolenou vodou a octem vařit. Asi po deseti min. přidáme kapii a vaříme vše 25min.(aby zelí zůstalo…
Očištěné odblaněné maso ponoříme do láku, zchladlého na pokojovou teplotu, v uzavíratelné misce uložíme do chladničky na 6-7 dní. Maso musí být celé ponořené a někdy je…