Vietnamská polévka Pho Bo
Recept ještě nebyl hodnocenVietnamskou pollévku Pho Bo znáte z vietnamských bufetů a restaurací. Její vymazlenou verzi zvládnete i doma, musíte ale počítat s delším časem na vytvoření dobrého…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 460 kJ / 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 2,50 g |
– nenasycené | 5,20 g |
–– mononenasycené | 4,20 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vietnamskou pollévku Pho Bo znáte z vietnamských bufetů a restaurací. Její vymazlenou verzi zvládnete i doma, musíte ale počítat s delším časem na vytvoření dobrého…
Hovězí polévka je nepostradatelnou součástí slavnostních obědů i pomocníkem a zázračným lékem v době nemocí z nachlazení. A již celá léta patří právem mezi…
Vývar - zlatavý, nezkalený, silný, voňavý po zelenině - to je hovězí vývar připravený podle našeho receptu. Věnujte mu místo na sporáku alespoň na čtyři hodinky. Odmění…
Hovězí žebra necháte nejprve marinovat v koření, bylinkách a hořčici, poté budete připravovat při nízké teplotě celých 10 hodin. Dlouhé čekání se vyplatí. Výsledná chuť…
Měkké a šťavnaté maso, které jde dobře od kosti, skvěle chutná díky dobře ochucené barbecue omáčce. Dlouhá příprava se v tomto případě rozhodně vyplatí. Žebra podáváme s…
Při použití pomalého hrnce se všechny chutě geniálně propojí. Hovězí maso při této úpravě zkřehne a zůstane šťavnaté. Dlouhé čekání na výsledek se opravdu vyplatí.…
Ze zeber pripravit silnou hovezi polevku a uvarena zebra pect odkryte v toube okorenene soli, peprem, vorcestrovou omackou a mletym kminem polozene na cibuli a cesneku…
Hovězí žebra a srdíčka propereme, dáme je vařit do 2 litrů vody spolu s cibulemi, novým kořením, bobkovými listy, 2 lžičkami soli. Vaříme dlouho, alespoň 3 hodiny. Vývar…
Oškrábaný celer nakrájíme na hrubé kostky, mrkve překrojíme na půl a z každé části uděláme podélné čtvrtiny. Šalotky překrojíme podélně na čtvrtiny. Česnek rozetřeme se…
Zkuste připravit špagety s omáčkou, která může připomenout trochu i známou boloňskou. Každopádně budete mít k těstovinám chutný doplněk. Nezapomeňte na talíři bohatě…
Hovězí žebra, naporcovaná dle vaší představy, přímo od řezníka, (což by neměl být sebemenší problém) opláchneme, důkladně okořeníme oblíbeným kořením, solí, pepřem a…
Grilovaná žebra jsou pochoutkou, zvlášť, pokud si s jejich přípravou dáte záležet. Inspirovat se můžete v tomto receptu. Proces jejich grilování je sice delší, nicméně…
Množství neuvádím záměrně, protože každý, kdo vaří silný hovězí vývar v domácích podmínkách, většinou připravuje větší množství, jelikož to není sice nic složitého, zato…
Do hrnce, (třeba i tlakového,) vložíme maso (hovězí žebro), stonek libečku, 1/2 petržele, jeden stonek řapíkatého celeru, oloupanou cibuli a rozkrojenou mrkev. Vhodíme …
Hovězí žebro dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu,…
Z hovězího žebra, kořenové zeleniny, malého rajčete a koření připravíme dlouze tažený vývar (vše vložíme do studené vody a od bodu varu necháme zlehounka odpařovat 3-4…
Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, petržel, celer, vše nakrájené na kousky. Žebírko osolíme, opepříme a opečeme, přidáme žampióny a česnek. Podlijeme vínem a vodou. Dáme…
Omyté maso vložíme do studené vody, osolíme a zvolna přivedeme k varu. Odebereme vznikající "šum", přidáme svazek libečku, cibuli (vcelku, zbavenou vnější "slupky"),…
Horký vývar s plnou chutí voní po divokém koření, hovězím mase a zelenině. Servírujte s uvařenými nudlemi a posypané sekanou petrželovou natí. Polévka, která vás zahřeje…
Cibuli na větší kousky a česnek na plátky osmažíme na sádle, přidáme maso na větší kousky, kosti v uzených a hovězích žebrech necháme.Přidáme veškeré koření a vše ještě…
V papiňáku uvařené maso drobounce nasekáme a v míse do něho vetřeme změklé máslo. Přidáme rozmočený rohlík v mléce a vejci, mouku, sůl, pepř, petrželku a cca 4 lžíce…
Do masa s kostmi pečlivě vmasírujeme sůl, pepř, mletý koriandr a chilli. Hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme příčně na čtvrtiny. Do…