Vývar z hovězích žeber se srdíčky a zeleninou

Polévky Doba přípravy: 3,5 hodiny 3 názory

Polévky Doba přípravy: 3,5 hodiny 3 názory

Suroviny 6 porcí

Suroviny:
1 kg hovězích žeber
1/2 kg kuřecích srdíček
2 středně velké cibule
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
4 menší mrkvičky
1/2 středního celeru
1/2 květáku
2 čerstvé zelené cibulky
3 snítky čerstvé hladkolisté petrželky
3 lžičky soli a pepř podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí žebra a srdíčka propereme, dáme je vařit do 2 litrů vody spolu s cibulemi, novým kořením, bobkovými listy, 2 lžičkami soli. Vaříme dlouho, alespoň 3 hodiny. Vývar nakonec scedíme, měl by ho být zhruba 1 litr.

  2. Obereme maso z žeber, které potom vložíme zpět do vývaru. Očistíme také srdíčka, propereme je v čisté studené vodě a vložíme zpět do vývaru, ten zůstane krásně čirý.

  3. Mrkvičky nakrájíme na kolečka, celer na malé hranolky. Z květáku obereme růžičky, ale použijeme i malé jemné lístečky, které květák obklopují a pokrájíme je do polévky. Zeleninu dáme vařit do hrnce s vodou ( 1 litr) + 1 lžička soli.

  4. Pokrájíme zelenou cibulku a přidáme ji do hrnce k zelenině, která se už asi tak 4 minuty vaří, povaříme vše ještě minutku. Přidáme pokrájenou petrželku. Promícháme, ale už nevaříme dál. Zelenina je měkká.

  5. Ve větším hrnci smícháme masový i zeleninový vývar včetně všech ingrediencí. Podáváme s chlebem či bagetkou.

Komentáře k receptu Vývar z hovězích žeber se srdíčky a zeleninou

  • Moc děkuji za krásné komentáře :-8:-8:-8

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes: pěkný recept i fotečka :yes:

    Odpovědět

  • Maryje Maryje

    Krásný recept, moc by mi chutnalo. Vývar z hovězího srdce s minimem koření je pro mě jídlo mého šestinedělí, dělalo mi neskutečně dobře. Co nevidět ho budu vařit znova, takže možná dojde na vaši verzi. :-):-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět