Krkovičkova vepřekovka (vepřový bůček, vepřová uzená žebra, hovězí žebra = maso ve vlastní šťávě)

krkovicka.x Kuchař: krkovicka.x

Doba přípravy: cca 8-10 hodin Chlebů a chlebů Jiné maso 2 názory

Suroviny

1 kg vepřového bůčku
1 kg hovězích žeber
1 kg uzených žeber
4 ks středních cibulí
2 KL soli
1 KL mletého pepře
1 PL celého kmínu
4 PL sádla
cca 1/2 l piva
5 stroužků česneku
přiměřeně kuliček pepře, jalovce
6 ks bobkových listů
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli na větší kousky a česnek na plátky osmažíme na sádle, přidáme maso na větší kousky, kosti v uzených a hovězích žebrech necháme.

  2. Přidáme veškeré koření a vše ještě restujeme, poté podlijeme 2 hrnky teplé vody a celým pivem.

  3. V troubě dusíme při 120°C 8 - 10 hod, vyndáme kosti, kuličky, bobkový list a zamícháme, pokud se maso rozpadá, je hotovo.

  4. Dáme do sklenic a stačí jen zavařit, cca 40 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovičkova vepřekovka (vepřový bůček, vepřová uzená žebra, hovězí žebra = maso ve vlastní šťávě)

Tématické fráze: vepřový bůček uzená vepřová žebra uzene maso na stave uzená žebra recept vepřový buček recepty recepty veprovy bůček hovezi žebra recept vepřová uzená žebra recepty uzene žebra recepty videorecept na uzená žebra vepřove ve vlastni šťave zavarit vepřová žebra maso ve vlastní šťávě diskuze hovězí ve vlastní šťáve v pomalém hrnci recepty z vepřového bůčku jak se připravují uzená žebra uzene na štávě recept vepřové maso ze žeber jak připravit uzená žebra zavarit hovězí maso

Zapomněl/a jsem heslo