Jogurtový pohár (Dělená strava podle LK - Zvířata)
Recept ještě nebyl hodnocenŽelatinu nechám nabobtnat ve 1 dl mléka, stačí 20 minut. Další 2 dl mléka zahřeji, do horkého přidám mléko s želatinou a rozmixuji, přidám jogurty, osladím lesním medem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Želatinu nechám nabobtnat ve 1 dl mléka, stačí 20 minut. Další 2 dl mléka zahřeji, do horkého přidám mléko s želatinou a rozmixuji, přidám jogurty, osladím lesním medem…
Želatinu namočíme do mléka a necháme nabobtnat. V kastrůlku zahříváme smetanu, cukr, skořici, vanilku a namočenou želatinu, dokud se vše nespojí a želatina nerozpustí.…
Žloutky ušleháme s cukrem a pak postupně přidáváme olej, mléko, mouku smíchanou s práš. do pečiva a nakonec vmícháme do tuha ušlehané bílky. Vlijeme do formy a pečeme…
Smetanu lehce zahřejeme, vmícháme želatinu a necháme nabobtnat. Mezitím si opláchneme jahody, odstraníme zbytky okvětí a jahody nakrájíme do mísy na menší kousky.…
Do malého kastrůlku dáme ohřát smetanu, přidáme želatinu, vařečkou rozmícháme a necháme 10 minut nabobtnat. Mezitím opláchneme jahody a po odstranění okvětníků je…
Slijeme nálev ze zeleninové směsi (maximálně 3 dl). Do jedné poloviny dáme na 20 minut nabobtnat želatinu, druhou půlku zahřejeme k varu a nasypeme do ní sekanou cibuli…
Příprava tohoto skvělého dezertu není vůbec náročná a vše máte za chviličku hotovo. Jen musíte myslet na to, že potřebuje nějaký čas na ztuhnutí, takže ji nejlépe…
Žloutky oddělíme od bílků. Bílky osolíme špetkou soli, osladíme dle chuti. Dala jsem 1 vrchovatou PL fruktózového cukru. Vyšleháme tuhý sníh.Cca 6 dl mléka nalijeme do…
Z kompotu slijeme šťávu a dle potřeby doplníme vodou na 250 ml, když je třeba dosladíme, ohřejeme zhruba na 50 - 55°C a rozpustíme 10 g želatiny, necháme zchladnout,…
Z kompotu slijeme šťávu a dle potřeby doplníme vodou na 250 ml, když je třeba dosladíme, ohřejeme zhruba na 50 - 55°C a rozpustíme 10 g želatiny, necháme zchladnout,…
V misce do pěny ušleháme cukr se žloutky, přimícháme sníh a pak prosátou mouku.Těsto urovnáme na menší plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na…
Slijeme šťávu z kompotu a odměříme 170 - 200 ml, pokud je méně tak doplníme vodou. Zahřejeme na zhruba 50 - 55°C a ve šťávě rozpustíme želatinu, na míchání používám…
Do 250 ml džusu - červeného multivitamínu si vsypeme 10 g želatiny, metličkou rozšleháme a necháme zhruba 15 minut nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni nebo opatrně a…
Šťávu z kompotu slijeme a doplníme do 2 dl vodou. Vmícháme želatinu a necháme ji cca 15 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání zahříváme až do rozpuštění želatiny.…
Ve 2 dl mléka necháme nabobtnat želatinu, pak za stálého míchání zahřejeme maximálně na 50°C a necháme želatinu rozpustit.Jogurt prošleháme s vanilkovým cukrem a cukrem…
Jednoduchá vanilková šarlota s ananasem na první pohled okouzlí každého, kdo zasedne k vašemu svátečnímu stolu. Jemný žloutkový krém uvnitř je lehký a nadýchaný jako…
Nejprve si připravíme piškot na srdíčka: Změklé máslo a krupicový cukr vyšleháme do pěny, postupně zašleháme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a kakaem a…
Mléko ohřejeme na zhruba 55°C a rozpustíme v něm želatinu.Kefír prošleháme s vanilkovým cukrem a cukrem dle potřeby, přidáme citrónové aroma, ušlehanou šlehačku a…
Zdravější verze vajíčkové tlačenky dosáhneme použitím cottage sýra. Tlačenka se podaří, pokud dodržíme návod na přípravu želatiny. Nespěchejte, a dopřejte tlačence jednu…
Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky a sladidlo vyšleháme do pěny, přimícháme škrob a prášek do pečiva a nakonec jemně vmícháme sníh. Těsto vylijeme do formy vystlané pečícím…
Tato netradiční plněná vajíčka jsou nejen chutná, ale i skvěle vypadají. Díky aspiku a pestré náplni vytvoříte z běžného jídla originální pochoutku. Ideální pro oslavy,…
Z odměřené tekutiny si odebereme zhruba 200 ml, rozšleháme v ní želatinu a necháme ji asi 10 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání metličkou zahříváme až do rozpuštění…
Jednoduché rolky z kapřího filetu obaleného v kapustovém listu překvapí zajímavou chutí. Po uvaření je necháme dostatečně zchladit a ztuhnout a poté si je vychutnáme se…