Kefírové nepečené bábovičky - dia
Recept ještě nebyl hodnocenMléko si zahřejeme na zhruba 55°C a rozpustíme v něm želatinu, je na to dobrá malá metlička, přidáme trochu nápojového prášku - dle potřeby, necháme taky rozpustit a …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mléko si zahřejeme na zhruba 55°C a rozpustíme v něm želatinu, je na to dobrá malá metlička, přidáme trochu nápojového prášku - dle potřeby, necháme taky rozpustit a …
řípravy receptu Dortovou formu (26cm) vyložíme korpusem. Jogurt (ne nízkotučný) promícháme s cukrem. Smetanu ušleháme do tuha. Vymačkáme šťávu z citronu a…
Jogurtové nepečené dia řezy s ovocem jsou vhodné nejen pro diabetiky. Díky šťavnatému ovoci a svěžímu krému zachutnají úplně všem. Tato odlehčená varianta se hodí nejen…
Želatinu namočíme do mléka a necháme nabobtnat. V kastrůlku zahříváme smetanu, cukr, skořici, vanilku a namočenou želatinu, dokud se vše nespojí a želatina nerozpustí.…
Ve velkém hrnci smíchejte cizrnovou mouku s vodou a nechte stát 12 hodin, hrncem nehýbejte aby se mouka mohla v klidu usadit. Nejlépe tuto fází začít večer. Ráno s…
Upečeme korpus z piškotového těsta nebo koupíme. Do misky dáme šlehačku, ovoce z dvou kompotů, šťávu zatím z jednoho kompotu a Créme Olé. Misku uzavřeme a "třepeme",…
Velikonoční pohoštění můžete trochu oživit roztomilé vypadajícími a skvěle chutnajícími aspikovými vejci. Jako formičky poslouží předem připravené vaječné skořápky.…
Z voňavých květů černého bezu si můžeme připravit tyhle malé a roztomilé bábovičky s výbornou ovocnou omáčkou. Kdo má rád sladké dezerty z vařené smetany, musí tento…
Během horkých letních dnů jistě přijde vhod osvěžující jahodový dort. Připravíme ho z kakaového korpusu, který doplníme jemným šlehačko-tvarohovým krémem. Dort ozdobíme…
Do mírně ohřátého mléka přisyeme želatinu, promícháme a necháme nabobtnat.Pak elektrickým ručním šlehačem vyšleháme do pěny, přidáme sůl, trochu pepře, sýr a znova…
Nejprve si připravíme piškot na srdíčka: Změklé máslo a krupicový cukr vyšleháme do pěny, postupně zašleháme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a kakaem a…
Nepečený dezert z mascarpone a zakysané smetany voní citronem a má křupavý sušenkový základ. Nejlépe chutná vychlazený z lednice. Podávejte s kyselkavou ostružinovo…
Polovinu masa umeleme a polovinu nakrájíme na malé kostičky. V míse všechno maso opravdu dobře promícháme s ostatními ingrediencemi a necháme 20 minut odstát. Pak směs…
Ovoce scedíme, šťávu zachytíme a odměříme 250 ml. Pokud je málo, doplníme vodou a rozšleháme želatinu, kterou necháme zhruba 15 minut nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni…
Do mléka teplého zhruba 50 - 55°C dáme rozpustit želatinu, nejlípe to jde malou metličkou, necháme trochu prochladnout a spolu s ostatním rozšleháme. Chvíli necháme a…
Skořici, badyán a hřebíček dáme do 100-150 ml vody a na mírném plameni vaříme 10-15 minut. Vedle do mísy dáme jablkové pyré, smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou…
Želatinu vsypeme do mléka necháme 20 minut bobtnat. Mezitím do misky dáme tvaroh, cukr, šťávu z 1 pomeranče a trochu nastrouhané kůry. Druhý pomeranč nakrájíme na malé…
Vývar zahřejeme na cca 60 stupňů, vsypeme želatinu, metličkou dobře rozšleháme a necháme 10 minut nabobtnat.Mezitím do mísy nastrouháme na hrubých slzičkách sýr a…
Smetanu lehce zahřejeme, vmícháme želatinu a necháme nabobtnat. Mezitím si opláchneme jahody, odstraníme zbytky okvětí a jahody nakrájíme do mísy na menší kousky.…
Předehřejeme si troubu na 200 °C a začneme s přípravou těsta.Oddělíme si žloutky od bílků a ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme prosátou mouku s práškem do…
Do malého kastrůlku dáme ohřát smetanu, přidáme želatinu, vařečkou rozmícháme a necháme 10 minut nabobtnat. Mezitím opláchneme jahody a po odstranění okvětníků je…
Slijeme nálev ze zeleninové směsi (maximálně 3 dl). Do jedné poloviny dáme na 20 minut nabobtnat želatinu, druhou půlku zahřejeme k varu a nasypeme do ní sekanou cibuli…
V misce do pěny ušleháme cukr se žloutky, přimícháme sníh a pak prosátou mouku.Těsto urovnáme na menší plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na…
Mousse z bílé čokolády: Do trochy mléka dáme nabobtnat želatinu, zbytek přivedeme k varu.Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Nabobtnanou želatinu nalijeme do horkého…