Jihočeská lepenice
Recept ještě nebyl hodnocenLepenice dříve často sloužila jako samostatné jídlo. Příprava vypadá na první pohled náročně, ale není. Kombinace syrového a dušeného zelí s bramborovou kaší a posypkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lepenice dříve často sloužila jako samostatné jídlo. Příprava vypadá na první pohled náročně, ale není. Kombinace syrového a dušeného zelí s bramborovou kaší a posypkou…
Segedínský guláš tvoří základ maďarské kuchyně, ale i u nás se těší velké oblibě. Příjemně pikantní guláš s kysaným zelím, zjemněný zakysanou smetanou nebo šlehačkou,…
Kdo by neznal utopence, lahůdku studené kuchyně, která se báječně hodí k pivu a nejen k němu. Pokud je máte rádi i vy, zkuste si pěkně doma naložit jednu takovou…
Tento jednoduchý, rychlý a chutný pokrm nás příjemně zasytí. Vařené brambory opečeme s bůčkem a klobáskou a poté promícháme s dušeným zelím. Kysané zelí, bůček a uzenina…
Vepřová krkovice je krásně šťavnatá. Upečeme ji v pekáčku vyloženém slaninou na lůžku z kysaného zelí. Výsledný pokrm je plný skvělých chutí a hodí se i jako sváteční…
Dostali jste chuť na halušky se zelím a slaninou, ale nechce se vám věnovat čas a energii jejich přípravě? Pokud máte doma gnocchi, zkuste je připravit po česku. Právě…
Kroupy uvaříme zvlášť.Uděláme klasickou bramborovou kaši, přidáme uvařené kroupy, kysané zelí, rozmačkaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Vše dobře promícháme.Podáváme s…
Geniální dobroty, odzkoušené generacemi, bývají většinou jednoduché, co se týče surovin i zpracování. Přesně takové jsou zelné placky se škvarky podle tohoto receptu.…
Kyselost zelí je v salátu umírněna přidáním jablek. Jemně nasekaná cibule dává salátu lehce pikantní chuť. Připravte si zdravou pochoutku, kterou můžete podávat jako…
Staročeská příloha, která stojí někde mezi bramborovými knedlíky a haluškami. Proč se jim vlastně říká chlupaté? Tajemství tkví v tom, že se do bramborového těsta…
Kysané zelí se řadí mezi superpotraviny. Obsahuje totiž vysoké množství vitaminu C a vlákniny. Stojí tedy za to ho zařadit do jídelníčku. Vyzkoušejte tento recept,…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Zelí nakrájíme, aby nebylo dlouhé a přidáme na cibuli. Orestujeme a podlijeme trochou vody. Dusíme do měkka.Pak zaprášíme moukou a…
Strapačky, původně tradiční slovenské jídlo, si v české kuchyni rychle našly své místo. Často nahrazují klasické bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím.…
Segedínský guláš je typická ukázka chuťově skvělého a přitom jednoduchého jídla z jednoho hrnce. Nejlépe chutná druhý až třetí den, kdy se propojí chuť měkkého masa a…
K podzimu neodmyslitelně patří kysané zelí. Ale co takhle zkusit udělat zelí trochu netradičně? S karamelizovaným cukrem vykouzlíme sladkou chuť a pěknou barvu. Teď už…
Pokud máte rádi husté a vydatné polévky, pak vyzkoušejte tento vyladěný recept. Najdete v něm spoustu zelí a brambor, dobrou klobásu a pálivá paprika Vás trošku polechtá…
Králík má výborné, dietní a lehce stravitelné maso. Chuť je podtržena uzenou slaninou a čerstvými bylinkami. Kysané zelí zachytí veškerou vypečenou šťávu z masa. Pekáček…
Do hrnce nalijeme 1200 ml vody, přidáme propláchnuté a nakrájené zelí, okořeníme kmínem, paprikou a vaříme doměkka přibližně 25 min.Zatím oloupeme brambory, nakrájíme na…
Segedínský guláš je vydatný a voňavý pokrm, který spojuje křehké vepřové maso, kysané zelí a jemně pikantní smetanovou omáčku. Tento oblíbený recept maďarského původu si…
Máte-li chuť na zelí a nechce se vám zdlouhavě připravovat vepřo-knedlo-zelo, vyzkoušejte jednoduchou obměnu oblíbené klasiky v podobě noků, uzeného a zelí. Je to rychlý…
Zbyly vám ze zabijačky jitrnice? Dejte si je k obědu s kysaným zelím připraveným se škvařenou slaninou a vařeným bramborem. Jitrnice stačí obalit v mouce a opéct na…
Dokonalé bramborové knedlíky plněné uzeným žebrem a anglickou slaninou připravíte snadno i doma a rovnou podle šéfkuchaře Honzy Punčocháře. Podávejte je s kysaným zelím,…
Rychlé farmářské špecle jsou skvělou volbou pro všechny, kdo milují poctivou domácí kuchyni. Kombinace jemných vaječných špeclí a voňavé slaniny vytváří dokonalou…
Sytá polévka z kysaného zelí a pikantní klobásky je plná chutí a v chladném počasí příjemně zahřeje. Výraznou chuť jí dodá mletá paprika a majoránka, zatímco zakysaná…