Staročeská kachna s knedlíkem a se zelím
Kdo by neměl rád mladou kachničku, s dozlatova upečenou křupavou kůrčičkou. Před pečením nezapomeňte dovnitř kachny vložit jablko a cibuli, které zajistí, že kachna bude mít lepší a šťavnatější chuť.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 757 kJ / 4 961 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,40 g |
Tuky | 119,85 g |
Vláknina | 46,59 g |
Cholesterol | 624 mg |
Sodík | 2,48 g |
Sůl | 6,02 g |
Sacharidy | 798,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachnu omyjeme, osolíme, okořeníme asi dvěma lžičkami staročeského koření - nešetříme. Aby byla kachna krásně provoněná, dáme koření i dovnitř.
Krok 2: Jablko omyjeme a celé ho vložíme do kachny. Cibuli očistíme a celou ji také vložíme do kachny.
Krok 3: Kachnu dáme do pekáčku prsíčky dolů, posypeme kousky špeku a dáme péct přiklopené na 2 hodiny do trouby na 180 °C.
Krok 4: Dopečeme odklopené, abychom měli kůrčičku dozlatova, ještě 15-20 minut.
Krok 5: Knedlíky: mouku dáme do vyšší mísy, osolíme, rozklepneme vejce, rozdrolíme kvasnice a podlejeme vlažným mlékem.
Krok 6: Necháme chviličku odstát, aby vzešly kvasnice, pak zaděláme těsto a necháme cca 50 minut kynout.
Krok 7: Rozdělíme na 4 části, vyválíme z nich na pomoučeném vále knedlíky a vaříme v osolené vodě po dvou cca 12-15 minut.
Krok 8: Zelí: cibulku pokrájíme na jemno, osmahneme v hrnci a přidáme kmín.
Krok 9: Dále přidáme pokrájené zelí s polovinou láku (pokud máme zelí z pytlíku, tak bez láku a propláchnuté - je hodně kyselé).
Krok 10: Podusíme do měkka a ochutíme trochou cukru. Nakonec zelí poprášíme moukou a provaříme.
Zveřejněno 2. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeská kachna s knedlíkem a se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WP7
Moje poznámka
Staročeská kachna s knedlíkem a se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WP7
Nejnovější recepty
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno 10. 7. 2025 09:00:02
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno 10. 7. 2025 06:47:32
Plněné sladké broskve
Přidáno 10. 7. 2025 06:08:01
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno 9. 7. 2025 13:14:56
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na tymiánu
Jan Nemec před 10 minutami
Cukeťák II
xSarka před 1 hodinou
Uzená zelňačka
Vašek před 1 hodinou
TOP Banánový chlebík
danila před 2 hodinami
Kuřecí maso na kari s kokosovým mlékem a rýží
Sally.K51 před 2 hodinami
Masové kuličky na kedlubnách
Liduš před 2 hodinami
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 5 hodinami
Borůvkový koláč z Borovan pro domácí pekárnu
Lidolenka před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cinderka před 18 hodinami
Citrónové muffiny
terezakrejzarova před 20 hodinami
Tématické fráze:
recept na kachnu,
jak upéct kachnu,
staročeská pečená kachna,
koření na kachnu,
staročeské zelí,
mladá kachna recept,
mladá kachna,
kacena se zelim,
pečená kachna po staročesku,
kachna na kmíně,
kachna se zelím,
staročeska kačena,
nadivana kačena,
recept na kachnu se zelím,
staročeské zelí recept,
mladá kachna recepty,
recept na staročeskou kachnu,
jak péct kachnu,
kachni stehna na zeli,
kachna s knedlíkem
Suroviny:
kachna,
koření staročeské,
špek,
jablko,
cibule,
sůl,
zelí kysané,
cibule,
kmín celý,
cukr,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
mléko,
sůl,
kvasnice
Komentáře (2)