Koložvárske zelí II

Katarinka Kuchařka:

Doba přípravy: 1 HODINA + pečenie PT1H00M 8-10 porcí Mleté maso 6 názorů

43

Suroviny

Maso:
1/2 kg vepřového masa
sádlo
mletá červená paprika sladká
sůl
Zelí:
1 cibule
sádlo
asi 1 kg kysaného zelí i s nálevem
100 g slaniny
cukr
sůl
kmín
bobkový list
Hotová rýže cca 1/2 kg
1 šlehačka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mäso pomelieme, prípadne nakrájame na maličké kúsky a opečieme na masti. Pridáme papriku, osolíme, podlejeme trochou vody a dusíme domäka.

  2. Na masti speníme nakrájanú cibuľu a slaninku, pridáme 1 bobkový list, trocha rasce, kapustu aj s nálevom a dochutíme, aby mala sladkokyslú chuť. Dusíme asi 20 minút.

  3. Udusíme asi 250 g ryže.Postup ako kto má rád,či už dusenú, varenú,prípadne čo nám ostala a nemáme ju načo použiť.

  4. Na dno zapekacej misy dám vrstvu kapusty s polovicou šťavy, nato dáme 1/2 vrstvy ryže, nato mäso aj so šťavou, druhú polku ryže a navrch ostatnú kapustu.

  5. Zalejeme šľahačkou. Keď sa pozrieme zboku nádoby, šťava by mala siahať do 3/4 nádoby. Potom kolžvárska nie je suchá. Ak máme málo šťavy, dáme viac smotany.

  6. Pečieme 40 minút na 170 stupňov.

Poznámka

Slaninu nenahradzovať klobásou,pretože to už inak chutí.Niekto robí kapustu s kyslou smotanou,ale so šľahačkou je jedlo oveľa jemnejšie.

Podávame s varenými zemiakmi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koložvárske zelí II

  • Irrena Irrena

    Včera jsem toto jedla v bistru ve Šluknově a moc mi to chutnalo:-pNedávali k tomu žádnou přílohu, ale měli tam pokrájené klobásky místo masa:-)Dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Katarinko, jsem na tom jako Mirka, znám to, dělávám ho a delší čas jsme ho neměli, takže....a bodík letí rychlostí blesku:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Katrinka:-)také jednou za čas dělám,ale jsem z těch co si přidají ten kousek dobré klobásky,samozřejmě slaninka zůstává:-p a zalívá jídlo zakysankou:-8.Už jsme to tak dlouho neměli:-O.Děkuji za připomenutí a za známou chuť letí boďka;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Já to kološvárské zelí budu muset někdy udělat, směje se na mě ze všech stran a já ho nikdy nevařila ani nejedla... Prvním krokem bude uložení recetíku - Ď.

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka(autorka receptu)

    Hani rasca je kmín a čierne korenie je pepř.;-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Katarínko, měla bych asi oprášit znalosti ze slovenštiny:-( prosím, rasca je kmín:-? nejsem si tím moc jistá a ještě nevím černé korenie:-O jinak receptík je určitě moc dobrý, posílám ti boďku:yes::yes::-D

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo