Koložvárske zelí II

Mleté maso Doba přípravy: 1 HODINA + pečenie 6 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 1 HODINA + pečenie 6 názorů

Suroviny 8-10 porcí

Maso:
1/2 kg vepřového masa
sádlo
mletá červená paprika sladká
sůl
Zelí:
1 cibule
sádlo
asi 1 kg kysaného zelí i s nálevem
100 g slaniny
cukr
sůl
kmín
bobkový list
Hotová rýže cca 1/2 kg
1 šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Mäso pomelieme, prípadne nakrájame na maličké kúsky a opečieme na masti. Pridáme papriku, osolíme, podlejeme trochou vody a dusíme domäka.

  2. Na masti speníme nakrájanú cibuľu a slaninku, pridáme 1 bobkový list, trocha rasce, kapustu aj s nálevom a dochutíme, aby mala sladkokyslú chuť. Dusíme asi 20 minút.

  3. Udusíme asi 250 g ryže.Postup ako kto má rád,či už dusenú, varenú,prípadne čo nám ostala a nemáme ju načo použiť.

  4. Na dno zapekacej misy dám vrstvu kapusty s polovicou šťavy, nato dáme 1/2 vrstvy ryže, nato mäso aj so šťavou, druhú polku ryže a navrch ostatnú kapustu.

  5. Zalejeme šľahačkou. Keď sa pozrieme zboku nádoby, šťava by mala siahať do 3/4 nádoby. Potom kolžvárska nie je suchá. Ak máme málo šťavy, dáme viac smotany.

  6. Pečieme 40 minút na 170 stupňov.

Poznámka od kuchařky

Slaninu nenahradzovať klobásou,pretože to už inak chutí.Niekto robí kapustu s kyslou smotanou,ale so šľahačkou je jedlo oveľa jemnejšie.

Podávame s varenými zemiakmi.

Komentáře k receptu Koložvárske zelí II

  • Irrena Irrena

    Včera jsem toto jedla v bistru ve Šluknově a moc mi to chutnalo:-pNedávali k tomu žádnou přílohu, ale měli tam pokrájené klobásky místo masa:-)Dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Katarinko, jsem na tom jako Mirka, znám to, dělávám ho a delší čas jsme ho neměli, takže....a bodík letí rychlostí blesku:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Katrinka:-)také jednou za čas dělám,ale jsem z těch co si přidají ten kousek dobré klobásky,samozřejmě slaninka zůstává:-p a zalívá jídlo zakysankou:-8.Už jsme to tak dlouho neměli:-O.Děkuji za připomenutí a za známou chuť letí boďka;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Já to kološvárské zelí budu muset někdy udělat, směje se na mě ze všech stran a já ho nikdy nevařila ani nejedla... Prvním krokem bude uložení recetíku - Ď.

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka (autorka receptu)

    Hani rasca je kmín a čierne korenie je pepř.;-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Katarínko, měla bych asi oprášit znalosti ze slovenštiny:-( prosím, rasca je kmín:-? nejsem si tím moc jistá a ještě nevím černé korenie:-O jinak receptík je určitě moc dobrý, posílám ti boďku:yes::yes::-D

    Odpovědět

Tématické fráze: kološvárské zelí recept koložvárské zelí kološvárské zelí kolosvarska kapusta recept kološvárské zelí kolžvárska kapusta koložvarske zeli recept kolovrska kapusta kološvarské kološvárské zelí skládané kolosvarske zeli s mletym masem recepty kološvarské zelí recept na kološvarske zeli koložvárské zelí s klobásou kološvárské zelí recept mlete maso recepty-kološvarské zelí kološvárské skládané zelí kološvárská pánev kolžvárska kapusta.cz recepty skladane zemiaky