Frgály raz dva
Recept ještě nebyl hodnocenKdo by neznal frgály, tradiční specialitu z Valašska. Jedná se tenké kynuté těsto potřené libovolnými náplněmi a hustě zasypané drobenkou. Mezi nejoblíbenější náplně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kdo by neznal frgály, tradiční specialitu z Valašska. Jedná se tenké kynuté těsto potřené libovolnými náplněmi a hustě zasypané drobenkou. Mezi nejoblíbenější náplně…
Kdo by neznal frgály, tradiční specialitu z Valašska. Jedná se tenké kynuté těsto potřené libovolnými náplněmi a hustě zasypané drobenkou. Mezi nejoblíbenější náplně…
Jedlé kaštany známe nejčastěji jako voňavou pečenou pochoutku, kterou můžeme zakoupit na vánočních trzích. Jejich lahodnou chuť si vychutnáme i při přípravě dobré rolády…
Máslové sušenky pěkně voní a díky citronu mají svěží chuť. Jsou křehké tak, že se rozplývají na jazyku, a sladké brusinky v nich chutnají výborně. Vychutnáme si je…
Medvědí česnek láká svojí aromatickou vůní ke sběru a následnému zpracování v kuchyni. Vyzkoušejte z něj připravit skvělou majonézu podle Těhotnýho kuchaře. Hotová…
Čerstvě upečený slaný koláč potěší všechny vaše strávníky. Kombinace sušené šunky, ementálu, chřestu a smetany vás příjemně přepraví svojí chutí. Tento koláč zajisté…
Hlavní roli v tomto jednoduchém jídle hraje obyčejná mrkev. Její sladká chuť se skvěle doplňuje se smetanovou omáčkou a jemně pikantní brynzou. Mrkev s omáčkou zapečeme…
Nalaďte se do jarní nálady s těmito pestrými jarními košíčky. Košíčky z barevného těsta naplníte marmeládou a čokoládou a nakonec podle své fantazie dokončíte ozdobami z…
Na podzim připravujeme často dezerty z jablek a hrušek. Připravit z nich můžeme i tento netradiční dezert, který se dá jíst teplý i studený. Pečené ovoce v sobě skrývá…
Tenká vrstva křehkého těsta, šťavnatá sladkokyselá náplň ze švestek a rebarbory a nazlátlý sníh na povrchu - to vše tvoří tento vynikající koláč, který si jistě oblíbíte…
Kynuté knedlíky plněné jahodami patří mezi vzpomínková jídla našeho dětství. Ne nadarmo se říká, že naše babičky je umí připravit nejlépe. Není to však nic složitého,…
Sezona rebarbory je v plném proudu a vy už možná přemýšlíte, co upečete na víkend. Máme pro vás recept na jednoduchý rebarborový koláč, a rovnou na celý plech. Kyselkavá…
V sezóně chřestu je radost vařit. Chřest má ale svoje specifika při přípravě. Pokud je dodržíte, získáte skvělý zeleninový pokrm. Třeba jako je tato sytá zahuštěná a…
S prvním jarními paprsky slunce se začínáme poohlížet po něčem osvěžujícím a lahodném. Poctivá smetanová zmrzlina s banánem, podávaná v nadýchané briošce, nabízí…
Jarní zelenina, která se v poslední době těší veliké oblibě. Řeč je samozřejmě o rebarboře, kterou nejčastěji zpracováváme do sladkých moučníků. Krásně křehké řezy, se…
Jemné a nadýchané knedlíčky z klasického bramborového těsta se hodí do všech vývarů. Přidáním čerstvého medvědího česneku do těsta budou nejen mnohem hezčí na pohled,…
Jidáše bychom měli podle tradice jíst na Zelený čtvrtek za svítání, prý pak budeme zdraví po celý rok. Na jemném a příjemně nasládlém pečivu si ale pochutnáte kdykoli v…
Slané koláče jsou vydatné a dobře zasytí, jsou tak skvělé jako svačina nebo jako oběd třeba do práce. Slaný koláč z bramborového těsta, s květákem, šunkou a růžičkovou…
Rebarbora a pudink spolu skvěle ladí. Jemný pudink příjemně vyvažuje svěží kyselost rebarbory. Dezert, bohatě posypaný křupavými mandlovými lupínky, vás tak zaujme svojí…
Vyzkoušejte jemné tvarohové knedlíky plněné šťavnatými jahodami, oblíbenou letní pochoutku. Díky měkkému tvarohu je těsto vláčné a lehké, a když je doplníte máslem,…
Palačinky plněné povařeným chřestem, podávané přelité smetanovou omáčkou se slaninou a uzeným sýrem, jsou rozhodně netradiční kombinací chutí, kterou si můžete dopřát v…
Lehký, krémový a voňavý po květech bezu – tenhle cheesecake je dokonalým dezertem pro jarní a letní dny. Kombinuje jemnost tvarohové náplně s květinovým nádechem…
Příprava domácího pečiva je stále více oblíbená. Na tyto domácí housky budete potřebovat kromě pesta z medvědího česneku a škvarků už jen pár základních surovin. Použít…
Barevná velikonoční kuřátka z lineckého těsta, spojená jahodovou marmeládou, vykouzlí úsměv na tváři těm nejmenším koledníkům, které můžete do jejich přípravy zapojit.…