Koláč Frgo

dvevtroube Kuchařka: dvevtroube

Doba přípravy: 30 minut Podle velikosti Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 6 názorů

Suroviny

6 žloutků
6 lžic slunečnicového oleje
6 lžic 40% alkoholu (měla by být Rakije, já dala Metaxu)
6 lžic hladké mouky
rozpuštěné máslo na potření
moučkový cukr na posypání
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dám žloutky a přiliji k nim olej a alkohol, v mém případě Metaxu. Všechny suroviny prošlehám ručním šlehačem. Do žloutkové směsi přidám mouku a opět vyšlehám. Vzniklou hmotu ještě promíchám stěrkou a přeliji ji na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou.

  2. Těsto na plechu ještě lehce rozprostřu pomocí stěrky nebo lžíce. Těsto nemusíte roztírat po celém plechu, samo se ještě rozlije.

  3. Plech jsem vložila do trouby předehřáté na 180°C a pekla 10-15 minut. Po uplynutí 10 minut těsto hlídejte a jakmile bude chytat zlatavou barvu, můžete koláč vyndat.

  4. Koláč jsem nechala vychladnout na plechu a poté jsem ho z něj opatrně stáhla. Pomazala jsem ho rozpuštěným máslem a hojně posypala moučkovým cukrem.

Poznámka

Pravděpodobně se jedná o hodně starý recept pocházející z některé části Balkánského poloostrova. Pokud by někdo věděl více informací o koláči, budu za ně ráda. :)

Videorecept: https://youtu.be/rz-0r9-TlXQ

BLOG: https://dvevtroube.blogspot.com/2019/01/kolac-frgo...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 124 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koláč Frgo

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Mě se to tak nezvlnilo, ale chuť výborná i tak. Přidala jsem koňak "chocolatier" :-D. Foto přikládám

    Odpovědět

  • katyvypl katyvypl

    Rychlé jednoduché a chutné. <3:yes: Ze zbylých bílků jsem udělala bílkový chlebíček a ještě že tak, tento koláč totiž zmizel během několika minut. :-D

    Odpovědět

  • dvevtroube dvevtroube(autor receptu)

    casino: Vyčerpávající komentář :-8:yes:

    Odpovědět

  • dvevtroube dvevtroube(autor receptu)

    gogyna: Super :-8:yes:

    Odpovědět

  • gogyna gogyna

    Koláč jsem upekla je hrozně žravý,bohužel neměla jsem Metaxu ani Rakiji tak jsem použila vaječný likér.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Týýý brďo... Tož to sem eště neviděl:-O:-):-D
    ***
    Zaujaly mě ty patvary na fotečce...
    Jsem hodil očko na vííídeo...
    A upekl jsem...
    Fakt je to bleskovka...
    Měli by na tomto dětem ve školce demonstrovat Alpinské vrásnění:-D Už po dvou minutách v troubě těsto ožilo a do deseti minut (to už bylo upečíno) vytvořilo centrální hřeben napříč plechem a málem zdrhlo přes okraje podívat se do pece:-)
    ***
    Nemám rád hrnkové rcp, tady jsem např. moc neutrefil množství mouky:-(
    Těsto jsem ošpetkoval solí
    Těsto jsem roztahoval kartou až téměř k okrajům plechu, což se ukázalo jako zbytečné, neb těsto se při pečení opravdu roztahuje samo od sebe
    Obecně tento rcp "nekecá":-K
    No, až na drobnost, která je u abstinentů omluvitelná, že:
    Metaxy (moje má 12*) mi bylo k pečení líto;-( ale hlavně, rakije je anýzka. Asi by se dala použít i Starorežná, ale protože u nás tato není domovem, tak jsem pohmoždil špetku anýzu a zalil na 10 minut třešňovicí a nakonec jsem to dal do těsta i s anýzem (dal by se tedy do těsta použít přímo anýz)
    Másla asi 50g, ale cukrem NEŠETŘIT:-!
    Zvládne to i mužskej a uvedená dávka je tak akorát pro návštěvu, ale více než jednu babu bych nezval :-D
    A jaké to je?
    Výýýborné! Trošku dost jako žloutkové rakvičky s trochou mouky :yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: koláč frgo dvěvtroubě dvěvtroubě.blogspot.com frgo recept na koláč recepty na koláče kolace frgo koláč koláč