Linecké 100x jinak
Recept ještě nebyl hodnocenCítíte tu máslovou vůni čerstvě upečeného lineckého? Je spojena zejména s Vánocemi, ale můžete jej upéct i při jiných slavnostních příležitostech. Křehké a lahodné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cítíte tu máslovou vůni čerstvě upečeného lineckého? Je spojena zejména s Vánocemi, ale můžete jej upéct i při jiných slavnostních příležitostech. Křehké a lahodné…
Kynuté moravské koláče můžete připravit i bez složitého vážení surovin, stačí je odměřit hrníčky. Těsto, do kterého je přidaná smetana ke šlehání, je pružné a dobře se s…
Zajímavá chuť rebarbory je ideální pro přípravu koláče. Tenké vláčné těsto pokryjeme sladkou tvarohovou náplní, která vyváží kyselost rebarborové vrstvy nad ní. Na…
Posvícenské oříšky jsou symbolicky spojené se svěcením kostela po svátku Havla, třetí týden v říjnu. Drobné kousky křupavého pečiva jsou snadné, rychlé a hlavně velmi…
Tataráky můžeme dnes připravit už z různých surovin. Třeba také z hub. Ocení jej zejména ti, co maso nejí. Orestované hřiby na cibulce dochutíme kořením, worcesterem a…
Utřeme žloutky s Herou a cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva a ručně zpracujeme těsto.1/3 těsta dáme do mrazáku a 2/3 rozválíme na vymazaný a vysypaný vyšší na…
Utřeme žloutky s Herou a cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva a ručně zpracujeme těsto.1/3 těsta dáme do mrazáku a 2/3 rozválíme na vymazaný a vysypaný vyšší na…
1- smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a vanilkový cukr 2- přidáme žloutky, mléko a olej zamícháme 3- ušleháme bílky a smícháme s bodem 1a2 4- vymažeme a vysypeme…
Ochutnejte tyto trubičky plněné výbornou jemnou, karamelovou náplní ze Salka a másla. Nejlepší jsou pár dní odleželé, ale chutnají i hned po naplnění. Udělat je můžete…
Koláč z tenké vrstvy těsta pokrytý tvarohovou či makovou náplní nebo ovocem a zasypaný bohatou vrstvou žmolenky vám jistě zachutná. Náplň můžete zvolit dle své chuti.…
Lososa osolíme, opepříme a opečeme na másle s olejem. Pokud máme lososa s kůží, pečeme nejdříve kůží dolů.Omáčka: Ve vodní lázni tak, aby se horká voda nedotýkala mísy,…
Jednoduché, chutné a na oko přitažlivé košíčky budou ozdobou vašeho pohoštění. Křehké těsto vyplněné lahodnou náplní z másla a sýra. Dozdobit pak stačí kouskem salámu…
Na slavnostní občerstvení nebo jen tak na večeři si můžete snadno připravit tuto chutnou pomazánku. Je plná sýru a mrkve. Její chuť doladí také majonéza, kterou můžete…
Nadýchané kynuté sádlové koláčky, plněné tvarohovou nebo povidlovou náplní, posypané křupavou drobenkou, původem z Valašska nejen skvěle vypadají, ale i chutnají a vašim…
Nadýchané kynuté sádlové koláčky, plněné tvarohovou nebo povidlovou náplní, posypané křupavou drobenkou, původem z Valašska nejen skvěle vypadají, ale i chutnají a vašim…
Máme pro vás podrobný návod, jak tento slavnostní pokrm z hovězího masa připravit. Wellington připravujeme z hovězí svíčkové, šunky a restovaných žampionů, které…
Do bešamelové omáčky ochucené sýrem přilijeme smetanu s rozšlehanými žloutky a na závěr přidáme houby podušené na másle. Jemnou omáčku ochutíme petrželkou a muškátovým…
Oloupanou cuketu nakrájíme na 5 mm široká kolečka, dáme do mísy, přidáme česnek rozetřený s 1/4 lžičky soli a promneme. Očištěnou papriku a cibuli rozsekáme v mixeru na…
Z droždí, lžičky cukru a poloviny mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě. Mouku, zbylý cukr, sůl, žloutky, zbylé mléko a kvásek zlehka…
Jemné sušenky vonící po másle a vanilce připravíme velmi snadno podle tohoto receptu. Použijeme rýžovou mouku, takže jsou bez lepku. Sušenky vykrájíme a ozdobíme podle…
Koblížky bez smažení s lahodnou marmeládovou náplní si připravíte podle našeho receptu. Kynuté těsto vypracujte ručně nebo s pomocí robota, ulehčíte si práci.…
Velmi exkluzivně vypadající moučník upečete podle našeho receptu. Jednotlivé vrstvy řezů k sobě ladí chuťově a navíc vypadají roztomile. Tvarohová a sněhová čepice s…