Arašídové jazýčky
Recept ještě nebyl hodnocenBuráky nemusí být jen silvestrovským pohoštěním. Dokáží udělat plno parády i na vánoční tabuli. Arašídové cukroví plníme různými krémy, nejčastěji právě čokoládovým z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Buráky nemusí být jen silvestrovským pohoštěním. Dokáží udělat plno parády i na vánoční tabuli. Arašídové cukroví plníme různými krémy, nejčastěji právě čokoládovým z…
Řezy z ořechového těsta jsou díky bílkovému sněhu pěkně nadýchané a máslo jim dodává vláčnost. Ještě zatepla je potřeme jednoduchou žloutkovou polevou. Řezy můžeme…
Z mouky, soli, změklého másla, žloutku a vína vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout v chladu. Pak těsto rozválíme na pomoučněném stole na cca 3-4…
V zimě a zejména před Vánoci se to jen hemží různými recepty na likéry a koňaky. Staly se nedílnou součástí závěru roku a vánočních svátků. Jejich chuť je kombinací…
Piškoty, cukr, rum a máslový krém, to jsou tradiční vosí úlky, jedno z vůbec nejoblíbenějších nepečených cukroví. Připravte si je i vy, stačí smíchat suroviny v těsto a…
Nadýchané kynuté staročeské koláče jako od babičky jsou naplněné tvarohem a nahoře korunované rumem provoněnými povidly a máslovou drobenkou. Můžeme je ale plnit i…
Pokud jste ještě tuto legendu nezkoušeli, je nejvyšší čas. Spojení nadýchaného kynutého těsta a jemného vanilkového krému Češi milují. Pudinkáče jsou zkrátka geniální a…
Margaretky z lineckého těsta a třeného těsta, zdobené troškou vaší oblíbené pikantní marmelády, potěší na Vánoce celou vaši rodinu. Příjemně sladké cukroví v ústech…
Margaretky z lineckého těsta a třeného těsta, zdobené troškou vaší oblíbené pikantní marmelády, potěší na Vánoce celou vaši rodinu. Příjemně sladké cukroví v ústech…
Vanilkových rohlíčků není nikdy dost. Ať jich upečete kolik chcete, vždycky pochybí. Až budete péct tyhle, mějte raději v zásobě suroviny na další várku, protože jsou…
Kynuté buchty, ať už makové, tvarohové nebo s povidly, patří mezi nejtypičtější české dobroty. Vždyť i Honza v pohádce si je nesl sbalené v ranečku, když šel do světa.…
Figy pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme mandle, orechy, cukor, žĺtky a kandizované ovocie. Dobre zmiesime na jednoliatu masu. Cesto rozdelíme na dve časti a každú…
Babiččin recept na cukroví je vždycky ta správná volba. Pokud se rozhodnete tyto měsíčky připravit, chuť ořechové hmoty a kyselkavé marmelády určitě zapůsobí i na vaše…
Rozkošné tučňáky z nepečeného cukroví si zamilují nejen děti, ale i dospělí. Jednoduchá kombinace piškotů a krému, vytváří zábavné a chutné pohoštění, které skvěle…
Nejprve dobře smísíme sypké suroviny, potom přidáme máslo a zpracováváme nožem, nakonec přidáme vajíčko a žloutek, dobře prohněteme a uložíme do lednice do druhého dne,…
Klasické linecké těsto v oblíbeném poměru 3-2-1 si určitě oblíbíte. Dá se totiž různými způsoby ochucovat. Zkuste část mouky nahradit kakaem nebo přidat citronovou či…
Linecké z pohankové mouky je skvělou alternativou pro ty, kteří hledají lehčí či bezlepkovou variantu tradičního cukroví. Křehké máslové těsto krásně vonící po citronové…
Některé pochoutky jsou prostě nezapomenutelné a vy si je tak díky receptu můžete snadno upéct i doma. Připomeňte si dokonalou chuť jemného máslového kolečka, které zdobí…
Holandská omáčka je typická pro francouzskou kuchyni. Vyzkoušejte jednoduchou a vynikající omáčku z několika málo surovin, která je dokonale jemná a skvěle chutná.…
Medvědí pracky z ořechového těsta, bohatě obalené v moučkovém cukru, vám svou chutí připomenou Vánoce u našich babiček. Na sváteční tabuli nesmí nikdy chybět, a proto…
Domácí bramborové krokety stojí za trochu práce. Dělají se z uvařených brambor, ze kterých se vypracuje bramborové těsto. Pokud krokety obalíte nejen ve vajíčku a…
Tyčinky, potřené rybízovou marmeládou, s mletými oříšky, voní po skořici a hřebíčku. Překvapí vás svojí lahodnou chutí a získají tak své pravidelné místo mezi cukrovím,…
K Vánocům neodmyslitelně patří spousta různých druhů cukroví. Upečte letos oblíbené linecké trochu jinak. Jednotlivá kolečka spojíme máslovým kokosovým krémem a efektně…
Pokud jste někdy byli na návštěvě v Rakousku, jistě jste narazili na místní specialitu - germknödel. Jedná se o velký kynutý knedlík plněný povidly, zalitý vanilkovou…