Luštěnina přímo nabitá bílkovinami, to je čočka. Zkuste ji konzumovat častěji
Máte rádi čočku? Mnohým z nás dokázaly čočku znechutit školní jídelny, což je veliká škoda. Čočka se totiž dá zpracovat mnoha způsoby – slouží jako příloha, využití najde jako součást salátů nebo jako základ polévky, ale dá se použít i netradičně, jako základ moučníku.
Proč je čočka zdravá
Čočka je luštěnina, která obsahuje nejvíc bílkovin (26 %) ze všech rostlin. Dále je bohatá na vápník, draslík, hořčík a fosfor. Její nedílnou součástí jsou také vitamíny skupiny B.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 12 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 15 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Češi umí nejlepší bábovky! Jak na mramorovou klasiku nebo zdravou proteinovou bombu?
Bramborový chleba, který zvládne i amatér: Stačí pár levných ingrediencí a za chvilku máte skvělé domácí pečivo na stole
Hruškový koláč s ořechy voní zázvorem, je neskutečně šťavnatý a dlouho vydrží vláčný