Jahody jsou svěžím a chutným doplňkem letního jídelníčku a dezertů
Jahody jsou oblíbeným ovocem po celém světě, známým pro svou sladkou chuť, červenou barvu a charakteristickou vůni. Jsou často považovány za letní lahůdku a jsou hojně využívány v různých pokrmech a dezertech. Jak pěstovat jahody? Jahody jsou relativně snadno pěstitelné a mohou být buď zasazeny do zahrady, na záhonech, nebo ve venkovních květináčích. Vyžadují slunné místo a dobře odvodněnou půdu.
Jaké vitamíny obsahují jahody?
Jahody jsou bohaté na vitamín C, vlákninu a antioxidanty, jako jsou flavonoidy a polyfenoly. Tyto látky mohou pomoci posílit imunitní systém, chránit buňky před poškozením volnými radikály a podporovat zdraví srdce. Jahody mohou také přispět k udržení zdravého trávicího systému a hladiny cukru v krvi.
Nejoblíbenější recepty z jahod
Jahody jsou využívány v široké škále kulinářských pokrmů. Jsou skvělým doplňkem do čerstvých salátů, jogurtů, tvarohu, ovesné kaše a smoothie. Jsou také oblíbenou přísadou do koláčů, dezertů (zejména v kombinaci s mascarpone), marmelád, džemů, omáček a zmrzliny. Jahodová poleva nebo sirup jsou běžně používány k dochucení dortů a nápojů. Nesmíme zapomenout ani pochoutky, jako jsou jahody se šlehačkou nebo jahody v čokoládě.
Den jahod
Den jahodové zmrzliny
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 45 minutami
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 22 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších obědových salátů pro léto 2022: Se šunkou, lučinou nebo pečeným masem skvěle chutnají a zasytí na dlouho
Co s jahodníky po sklizni? Odplevelit, nakypřit půdu a důkladně pohnojit, další rok se nám za to odvděčí sladkými plody
Jak upéct šťavnaté kuře? Víme, jaká směs koření je nejlepší, a prozradíme osvědčený trik, díky kterému se maso rovnoměrně propeče