Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mnozí z nás už vyhlíží slunečné dny, na které se těšíme celou zimu - tehdy nastane ten pravý čas vytáhnout zahradní gril. Pod širým nebem si často grilujeme různé druhy masa, uzeniny, ale také ryby či zeleninu.

Grilování patří mezi neoblíbenější činnosti teplého období roku, při něm si nejen pochutnáme, ale zároveň strávíme příjemné chvíle s rodinou či přáteli. Receptů na grilované pokrmy najdeme opravdu hodně, můžete se nechat inspirovat výběrem jak klasických, tak i nevšedních jídel.

1/15

    1 z 15

    Babiččin grilovaný bůček

    Babiččin grilovaný bůček Video

    Grilovaný bůček je sice tučnější lahůdka, avšak oblizovat se budete ještě druhý den. Plátky bůčku jsou dokonale ochucené bylinkami, česnekem, s lehkým nádechem po pivu. Jako přílohu můžete zvolit čerstvý chleba nebo také grilovanou zeleninu.

    2 z 15

    Labužnický grilovaný hermelín

    Labužnický grilovaný hermelín Video

    Na rozpálený gril nemusíte dávat pouze kusy masa, vyzkoušejte také různé sýry. Nejvíce oblíbený je hermelín, který lze vylepšovat směsí koření i čerstvými bylinkami. V tomto receptu je obohacený o slaninu a kolečka cibule, která hermelín báječně provoní.

    3 z 15

    Grilovaná žebra

    Grilovaná žebra Video

    Grilovaná vepřová žebra patří bezpochyby mezi skutečné lahůdky. Jejich příprava je časově náročnější, ale za rozplývající se maso na jazyku to rozhodně stojí. Jako příloha bude bohatě stačit čerstvě krájený chléb, k tomu ještě trochu hořčice a jemně pikantní beraní rohy.

    4 z 15

    Grilovaná kukuřice

    Grilovaná kukuřice

    Grilovací večery máme spjaté i s opékáním klasů kukuřice. Klíčem k úspěchu je opečenou kukuřici potřít máslemposypat solí a skvělá příloha k masu je na světě. Chcete-li kukuřici ozvláštnit, pokapejte ji limetkovou šťávou či posypejte parmezánem.

    5 z 15

    Steak z tuňáka na grilu

    Steak z tuňáka na grilu

    Lahodný steak z tuňáka vás dostane do gastronomického nebe. Tato ryba navíc obsahuje velké množství prospěšných látek a připravená je za pár minut. Tuňáka stačí zprudka opéct, ale nezapomeňte rozhodně na to, že by měl uvnitř zůstat pěkně růžový.

    9 z 15

    Grilovaná zelenina

    Grilovaná zelenina Video

    Grilovaná zelenina je neodolatelná jako příloha k šťavnatému kusu masa, ale výborně může posloužit i jako samostatný pokrm ve spojení s jednoduchým jogurtovým dipem. Kombinovat můžete různé druhy zeleniny, jako je paprika, cibule, cuketa či lilek.

    12 z 15

    Kuřecí špízy

    Kuřecí špízy Video

    Klasika, která vždy potěší, jsou jednoznačně kuřecí špízy na grilu. Jsou nejenom velmi jednoduché, ale zároveň velmi lákavé už na první pohled. K tomuto pokrmu se báječně hodí také opečené brambory a svěží jogurtový dip ochucený česnekem.

    13 z 15

    Grilované krevety

    Grilované krevety Video

    Grilované krevety promění všední oběd v krásnou vzpomínku na letní dovolenou u moře. Krevety jsou obalené v jemné emulzi, která voní po česneku i citrónové šťávě a konzumovat byste je měli ihned po ugrilování, například jako lehký předkrm.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli