Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 274 kJ / 66 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,06 g |
Tuky | 0,11 g |
Vláknina | 5,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a nakrájejte si steaky silné cca 2cm. Pokud koupíte již váleček masa připravený na steaky, máte práci jednodušší.Z nakrájených steaků vyřízněte případné krvavé skvrny. Opláchněte je pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami.
Krok 2: V mixéru smíchejte bazalku, česnek, citronovou kůru a šťávu, vinný ocet, olej, sůl a pepř. Do skleněné zapékací mísy nalijte třetinu marinády a položte do ni steaky. Zbytek marinády nalijte na steaky. Dejte do lednice marinovat 1 až 2 hodiny. Během této doby steaky několikrát obraťte.
Krok 3: Připravte gril na přímé grilování a předehřejte ho na vysokou teplotu. Milovníci kouře mohou při grilování použít dřevěné lupínky k uzení ryb k vytvoření kouřového aroma. U dřevěného grilu vhodíte namočené a okapané lupínky přímo na rozžhavené uhlí. U plynového grilu použijete udící box (pokud je jím gril vybaven) nebo některý z našich udících boxů.
Krok 4: Až bude grilovací rošt horký, očistěte ho kartáčem a potřete olejem, aby se vám steaky nepřichytávali. Položte steaky na grilovací rošt a grilujte podle vaší chuti – středně propečené steaky budou hotové za 4-6 minut z každé strany. Vždy v polovině grilování z každé strany otočte steaky o 45 stupňů, aby se vytvořila perfektní mřížka na povrchu steaků (otisk grilovacího roštu). Po ugrilování nechte steaky na talíři ještě 2-3 minuty odpočinout a podávejte se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 22. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Steak z tuňáka na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rn0Y
Moje poznámka
Steak z tuňáka na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rn0Y
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 23 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 1 hodinou
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 2 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 2 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 3 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 3 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 3 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 4 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Jahodové poháry
Nickusek před 5 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 6 hodinami
Tématické fráze:
tuňák na grilu,
tunak na grilu recept,
recept na steak z tuňáka,
tuňák na gril,
recept tuňák na grilu,
steak z tuňáka,
tuňak steak,
tunák na na grilu,
jak grilovat tunaka,
tuňákový steak na grilu,
jak připravit steak z tuňáka,
maso z tuňáka,
tuňák gril,
gril tunak,
tunák na grilování,
tunakove steaky na grilu,
filet z tunaka recept,
tunakovy steak,
maso z tuňáka příprava,
jak dlouho se griluje tuňák
Suroviny:
filet z tuňáka,
bazalka čerstvá,
česnek,
kůra citronová,
šťáva citronová,
ocet vinný,
olej olivový extra virgin,
sůl hrubozrnná,
pepř drcený
Komentáře (6)
Chcete-li dat citron do marinady, nenechavejte v ni rybu tak dlouho ulezet, staci 1/2 hod.