Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak z tuňáka na grilu

Tuňák patří mezi ryby s tmavým masem, které vzhledem i strukturou připomíná hovězí. Na grilu se připravuje velmi snadno a rychle. Díky výrazné chuti nepotřebuje složité dochucování – stačí pár kvalitních surovin. Nejlépe si ho vychutnáte s lehkým zeleninovým salátem.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tomas Dytrych Tomas Dytrych

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby marinování

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie274 kJ /
66 kcal
Bílkoviny2,06 g
Tuky0,11 g
Vláknina5,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z tuňáka odstraníme případnou kůži a nakrájíme steaky silné cca 2 cm. Pokud koupíme již váleček masa připravený na steaky, máme práci méně. Z nakrájených steaků vyřízneme případné krvavé skvrny. Opláchneme je pod tekoucí vodou a osušíme papírovými utěrkami. Krok 2: V mixéru smícháme bazalku, česnek, citronovou kůru a šťávu, vinný ocet, olej, sůl a pepř. Do skleněné zapékací mísy nalijeme třetinu marinády a položíme do ní steaky. Zbytek marinády nalijeme na steaky. Krok 3: Dáme do lednice marinovat na 1 až 2 hodiny. Během této doby steaky několikrát obratíme. Krok 4: Připravíme gril na přímé grilování a předehřejeme ho na vysokou teplotu. Milovníci kouře mohou při grilování použít dřevěné lupínky k uzení ryb k vytvoření kouřového aroma. Krok 5: U dřevěného grilu vhodíme namočené a okapané lupínky přímo na rozžhavené uhlí. U plynového grilu použijeme udící box. Krok 6: Až bude grilovací rošt horký, očistíme ho kartáčem a potřeme olejem, aby se nám steaky nepřichytávaly. Krok 7: Položíme steaky na grilovací rošt a grilujeme podle chuti. Středně propečené steaky budou hotové za 4–6 minut z každé strany. Vždy v polovině grilování z každé strany otočíme steaky o 45 stupňů, aby se vytvořila perfektní mřížka na povrchu (otisk grilovacího roštu). Krok 8: Po ugrilování necháme steaky na talíři ještě 2–3 minuty odpočinout a podáváme se zeleninovým salátem.

TIP: 7 příloh ke grilovaným rybám

Zveřejněno 22. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak z tuňáka na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rn0Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak z tuňáka na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rn0Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tomáši, asi jsi myslel otočíme do pravého úhlu, což je 90°. Já jsem to stejně popletl u svého receptu: Kuře panini.:-)

miluju steak z tuňaka:-p :-p :-p

Osobne citronovou stavu ani ocet do marinovaci smesi nedavam, neb obe dve prakticky rybu tzv. uvari,citron kdyz tak az po sundani z grilu., ocet uz vubec ne.
Chcete-li dat citron do marinady, nenechavejte v ni rybu tak dlouho ulezet, staci 1/2 hod.

Mě se to líbí :yes:, a takový "stejček" z tuňáka musí být mňamka, řekla bych náramná:-p

Tématické fráze:
tuňák na grilu, tunak na grilu recept, recept na steak z tuňáka, tuňák na gril, recept tuňák na grilu, steak z tuňáka, tuňak steak, tunák na na grilu, jak grilovat tunaka, tuňákový steak na grilu, jak připravit steak z tuňáka, maso z tuňáka, tuňák gril, gril tunak, tunák na grilování, tunakove steaky na grilu, filet z tunaka recept, tunakovy steak, maso z tuňáka příprava, jak dlouho se griluje tuňák

Suroviny:
filet z tuňáka, bazalka čerstvá, česnek, kůra citronová, šťáva citronová, ocet vinný, olej olivový extra virgin, sůl hrubozrnná, pepř drcený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu