Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chyby při skladování potravin: Vyzkoušejte 7 tipů pro delší trvanlivost zásob
Zdroj: Pixabay, Filmbetrachter

Zásoba trvanlivých potravin se vždy hodí, ať už je menší nebo větší. Důležité je však správné skladování, abychom za pár měsíců s očima pro pláč nakoupené železné zásoby zbytečně nevyhazovali. Na co se zaměřit?

Každý z nás je rád, když má k dispozici alespoň jedno balení těstovin nebo mouky navíc v komoře. Někdy se však stane, že kvůli nesprávnému skladování po čase objevíme potravinové moly a všech zásob se musíme zbavit. Jak tomu předejít?

Chyby při skladování surovin a potravin

Vyvarujte se následujících chyb, abyste mohli vždy bez obav sáhnout do zásob.

  1. Kolísavá, příliš nízká či naopak vysoká teplota jsou opravdu problémem. Skladujte suroviny i potraviny v místech se stálou teplotou, aby nedocházelo k jejich zkažení či žluknutí.
  2. Vlhkost je opravdovým nepřítelem nejen při skladování suchých surovin. Kvůli ní můžete najít vaše zásoby plesnivé, tudíž se s nimi musíte ihned rozloučit.
  3. Potraviny i suroviny skladujte na temném místě, nikdy ne na sluníčku.
  4. Zapomeňte na skladování v původních obalech. Vystavujete tak suroviny nejen plísním, ale také škůdcům - potravinovým molům nebo červům. Po koupi je přesypte do vzduchotěsných nádob.
  5. Nakupujete stále nové a nové zásoby? Pak nezapomeňte dát ty nejstarší dopředu, aby vám nezůstaly v zadních řadách zbytečně dlouho a nebyly prošlé.
  6. Každá surovina má svou trvanlivost. Dbejte na to i u těch suchých. Na nádoby, ve kterých je uchováváte, si můžete opsat jejich expiraci z původního obalu.
  7. Neskladujte vše dohromady. Cibule vyžaduje zcela jiné podmínky ke správnému skladování na rozdíl od česneku, dýní či ořechů.

Jaké jsou vaše tipy a triky k uskladnění potravin? Podělte se o ně s ostatními v komentářích. My praktikujeme "méně je někdy více" - bohatě stačí mít nejpoužívanější suroviny a potraviny ve dvou baleních v zásobě na vhodném místě.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více