Hrušková povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Výborně chutnají a jsou oblíbenou náplní buchet, koláčů a knedlíků
Do povidel můžeme použít i méně kvalitní ovoce, mělo by ale být dobře vyzrálé, chutné a co nejsladší, zbavené jaderníků. Při vaření jsme opatrní, protože horká povidla často prskají a snadno nás mohou opařit.
V našem receptáři najdete recepty a zajímavé rady, jak vařit hrušková povidla. Každý si vybere postup, který mu nejvíce vyhovuje. Povidla můžeme vařit po menších dávkách, které jsou díky tomu uvařené rychleji. K míchání doporučujeme vařečku, která má dostatečně dlouhé "držadlo", protože se větším odstupem od hrnce budeme alespoň částečně chránit před prskajícími povidly.
Jak vařit hrušková povidla
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře