Kořeněné podmáslové kaiserky
Podmáslové kaiserky jsou vlastně jen klasickým pečivem s trochou sýra v těstě do doby, než sáhneme po koření. Kmín raženky lehce provoní, mletý pepř s paprikou dodá chuť, a pokud nepečete pro děti a použijete i chilli, mohou být raženky příjemně pikantní přílohou klidně ke grilovanému masu.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 075 kJ / 2 408 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,34 g |
Tuky | 52,65 g |
Vláknina | 18,41 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 732 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 392,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do formy pekárny (v pořadí tekuté, suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme na stůl, propracujeme a rozdělíme na kousky - 12-16. Z každého kousku uděláme malou bulku.
Krok 3: Po krátším předkynutí (cca 10-15 minut) kuličky těsta rukou lehce zploštíme a narazíme omoučenou raznicí téměř až k podložce.
Krok 4: Takto oražené bulky uložíme kynout jednu vedle druhé na plech s pečícím papírem a necháme dokynout před pečením (asi 30 minut).
Krok 5: Vykynuté je postříkáme vodou, posypeme celým kmínem, znovu postříkáme vodou a vložíme upéct do vyhřáté trouby (210-220°C / 16-20 minut).
Krok 6: Toto těsto jde samozřejmě připravit také robotem nebo ručně: V zadělávací míse dobře promícháme všechny suroviny a uhněteme těsto, které zakryjeme složenou utěrkou a necháme v míse asi 45-60 minut vykynout. Pak pokračujeme obvyklým způsobem.
Zveřejněno 7. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kořeněné podmáslové kaiserky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER0Mk
Moje poznámka
Kořeněné podmáslové kaiserky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER0Mk
Nejnovější recepty
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Přidáno před 1 hodinou
Pompův Bělehrad
Přidáno před 14 hodinami
Řezy s meruňkami s dvojbarevným piškotem
Přidáno před 16 hodinami
Linecký jablíčkový koláč s piškoty
Přidáno před 16 hodinami
Kokosové řezy s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou
Přidáno před 16 hodinami
Piškot s meruňkovým pudinkem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na kyselý a kořeněný nálev na utopence? Využijte různé druhy octů, sáhněte i po voňavém koření
Pět nejlepších vložek do polévky: Vývar oživí celestýnské nudle, svítek nebo jemné sýrové knedlíčky
Ladislav Špaček popsal, jak vypadají novoroční obědy prezidenta s premiérem: Našly se i velmi trapné momenty, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka II
Fitulka před 9 minutami
Domácí chléb bez hnětení
Romana.ludvova před 12 minutami
Medová kachna s jablky
Trol60 před 30 minutami
Květákový dhál
houba před 57 minutami
Tarhoňa v krémové dýňové omáčce s opečenými žampiony
Glapet před 1 hodinou
Rizoto s máslovou dýní
Glapet před 1 hodinou
Fit salát z pekingského zeli
Kaill před 1 hodinou
Hovězí na divoko pro pamětníky
Helena13 před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
kimlo před 2 hodinami
Mleté maso v listovém těstíčku
Moanka před 4 hodinami
Suroviny:
voda,
podmáslí,
sádlo,
sýr nastrouhaný,
sůl,
cukr,
pepř,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
droždí čerstvé,
kmín celý
Komentáře (4)