Články

  • Půlroční poděkování autorům receptů: Bez vás by to nechutnalo!

    Půlroční poděkování autorům receptů: Bez vás by to nechutnalo!

    19. 6. 2021 Ostatní Toprecepty.cz

    Uteklo to rychle! Rok 2021 už je v polovině, která byla plná skvělých chutí a vůni i díky vám, autorům receptů na našem webu. Vážíme si vaší práce, a proto bychom těm nejpilnějším z vás chtěli touto cestou poděkovat za přízeň, kterou nám, jak doufáme, zachováte i v dalším období.

  • Eshop mojepekarna.cz

    Eshop mojepekarna.cz

    31. 3. 2009 Ostatní toprecepty.cz

    Internetový obchod www.mojepekarna.cz je kvalitní eshop s nabídkou domácích pekáren chleba, chlebových směsí a kuchyňských vah za velmi nízké ceny. Na mojepekarna.cz najdete vždy kompletní a pravdivé informace o pekárnách. Žádná domácí pekárna není dokonalá, každá má své výhody a nevýhody. U domác…

  • Dopřejte si něco víc než vázu: Klima vázu...

    Dopřejte si něco víc než vázu: Klima vázu...

    19. 3. 2009 Ostatní toprecepty.cz

    Na trhu je obrovské množství nejrůznějších váz, ale my vám nyní nabízíme novinku, která je svým pojetím naprosto originální.   Pojďme se seznámit s klima vázou…   Líbí se vám orchideje? Chtěli byste je doma pěstovat, ale předem to vzdáváte, protože si uvědomujete, že v našem klimatu se jim příliš nedaří?…

  • Bylinky v kuchyni 2

    Bylinky v kuchyni 2

    19. 3. 2009 Vaření tejaja

    Bylinka Obrázok Pestovanie Použitie Pažitka Allium schoenoprasum   Obľubuje slnečné stanovište alebo polotieň. Vyhovuje jej stredne ťažká hlinitá pôda s dostatkom živín a vápnika. Je neoceniteľnou hlavne v studenej kuchyni. Pridávame ju nasekanú do rôznych nátierok, syrových…

  • Čaj

    Čaj

    1. 3. 2009 Vaření Lenka Marešová

    Čaj, jako nápoj, byl pravděpodobně objeven v Číně a právě odtud pochází mnoho legend o jeho objevení.

  • Bylinky v kuchyni

    Bylinky v kuchyni

    1. 3. 2009 Vaření tejaja

    Bylinka Obrázok Pestovanie Použitie Bazalka Ocimum basilicum     Seje sa na jar do vlhkej pôdy, môže sa pestovať aj v kvetináči Kvitnúce výhony sa pravidelne zaštepujú, aby sa predĺžila životnosť rastliny. Hodí sa do všetkých stredomorských jedál – od om…

  • Rady pro kuchařky 3

    Rady pro kuchařky 3

    1. 3. 2009 Tipy a triky Lenka Marešová

    Mléko k přípravě koktejlů musí být pořádně vychlazené. Pokud ne, špatně se šlehá a koktejl je těžký. Pokud nechcete, aby se vám na teplé omáčce udělal škraloup, nechte ještě na horké omáčce rozpustit kousek másla. pak omáčku zakryjte pokličkou a odstavte z plotny. Než budete omáčku podávat, tak ji dobře rozmíchejte. Když se vám sraz…

  • Kávovar Nescafé Dolce Gusto

    Kávovar Nescafé Dolce Gusto

    5. 2. 2009 Ostatní toprecepty.cz

    Dolce Gusto pro kvalitní kávu Nescafe Dolce Gusto je kvalitní kávovar na výrobu výborné kávy. Kávovar Nescafé Dolce Gusto pracuje na principu výměnných kapslí, kde volíte zrovna takovou kávu a příchuť, kterou máte nejraději nebo kterou chcete nabídnout návštěvě. V čem spočívá tajemství přístroje Dolce Gusto? Nescafe Dolce gusto…

  • Rady pro kuchařky 2

    Rady pro kuchařky 2

    5. 2. 2009 Tipy a triky Lenka Marešová

    Šupiny z kapra vám půjdou prý lépe odstranit ve směru po šupinách a ne proti, jak se všude doporučuje. Rybu před přípravou vždy pokapejte citrónovou šťávou a nechce asi 15 minut ležet. Maso bude pevnější a bude lískovat. Pokud si koupíte mořskou rybu již vykuchanou, nezapomeňte z ní ještě odstranit zbytky šupin, blan a dobře oprat v tekoucí vodě a před vařen…

  • Plody  mora

    Plody mora

    5. 2. 2009 Vaření tejaja

    Plody mora sa v posledných rokoch stali príjemným spestrením našich stolov. Ale priznajme si, často sme bezradní a nevieme, ako sa jednotlivé druhy nazývajú a čo sa s nimi dá urobiť. Tak sa troška zorientujme aj v tejto oblasti. Popis 1. Chobotnica má osem ramien a môže dosahovať až 3m dĺžky. Svalovina je pevná a chutná. Čím je väčšia, tým je svalovina tvrdšia…

  • Špenát, zdroj síly i zelená brečka ze školní jídelny. Jak ho připravit, aby dobře chutnal i vypadal?

    Špenát, zdroj síly i zelená brečka ze školní jídelny. Jak ho připravit, aby dobře chutnal i vypadal?

    12. 1. 2009 Vaření zizala

    Pepek námořník ho miloval a věděl, proč! I když byste ho podle vědců museli sníst tuny, po špenátu opravdu rostou svaly. A také obsahuje řadu vitamínů, je vhodný pro dietáře a když se dobře udělá, chutná skvěle. Jak na to?

  • Co víme o mrkvi

    Co víme o mrkvi

    12. 1. 2009 Vaření Lenka Marešová

    V mladší době kamenné se pěstovala mrkev jako hospodářská a užitková rostlina. Archeologové to doložili nálezem zbytků mrkve společně s obilkami pšenic. Rostlina se nejdříve využíval v medicině. Sbíraly se její plody, dvounažky, které obsahují silice s protihlístovým účinkem. Dále se používal kořen, který svými pektinovými l&aacute…

  • Rýže

    Rýže

    24. 12. 2008 Vaření Lenka Marešová

    Rýže je obilovina, vyšlechtěná z travin podobně jako pšenice, žito nebo proso. Pěstovat se začala asi 4000 let před Kristem v oblastí jihovýchodní Asie. V Číně se pěstuje již asi 5000 let. Do západní Asie přivezli rýži vojáci Alexandra Velikého a v době starověkého Říma se rýže rozšířila až do středomoří a severní Afriky. Největších v&yacute…

  • Vianočný kalendár pečenia

    Vianočný kalendár pečenia

    23. 12. 2008 Vaření tejaja

    Vianočné pečenie je pre mnohé gazdinky výbornou príležitosťou ukázať rodine, ale aj hosťom svoje cukrárske umenie. Mnohé z nich, hlavne tie začínajúce, majú niekedy problém, kedy aké pečivo piecť, aby na Vianočné sviatky bolo akurát a pritom v kľude, bez chvatu. Pre všetkých, ktoré vianočné pečivo s láskou pripravujú, je tu ako malá pomôcka…

  • Z historie perníkářství

    Z historie perníkářství

    23. 12. 2008 Ostatní Lenka Marešová

    První zmínka o pečení perníků v Čechách se datuje do roku 1335. Perník prodávali v Turnově caletnici. Podle perníkářů, výrobců calet, byla pojmenována v roce 1348 v Praze ulice Caletná, dnes Celetná. Na Slovensku vznikl první perníkářský cech v roce 1619 v Bratislavě. První zmínky o perníkářích se ale objevují již v polovině 15.…

  • SOUTĚŽ O UCELENÝ REDUKČNÍ PROGRAM NA DVA MĚSÍCE

    SOUTĚŽ O UCELENÝ REDUKČNÍ PROGRAM NA DVA MĚSÍCE

    2. 12. 2008 Zdraví toprecepty.cz

    Problémem není jen zhubnout, ale naučit se řídit a pochopit chemické pochody ve svém těle www.kgdolu.estranky.cz SOUTĚŽ O UCELENÝ REDUKČNÍ PROGRAM NA DVA MĚSÍCE S KONZULTACEMI EL.POŠTOU Výživa člověka mne zajímala vždy, ale hlavní zájem o ni vyplynul bohužel z docela velkého přibrání za posledních 20let. Plíživě něco zůstalo po každém dítěti, něco přinesl…

  • Diéta pre kámošky

    Diéta pre kámošky

    1. 12. 2008 Zdraví tejaja

      Raňajky Obed Večera Pondělí  káva alebo čaj, 1 celozrnný rožok 2 paradajky, 1 vajce na tvrdo, 1 celozrnný rožok 1 kurací alebo morčací rezeň, zeleninový šalát Úterý káva alebo čaj, 1 celozrnný rožok 1 kurací alebo morčací…

  • VÁNOČNÍ KUCHAŘKA PRO DCERU

    VÁNOČNÍ KUCHAŘKA PRO DCERU

    17. 11. 2008 Ostatní Jana Zatloukalová

    Návod na přežití prvních samostatných Vánoc a zdokonalení všech dalších Vánoce ve vlastní kuchyni? Není proč se děsit, s touhle kuchařkou zvládnete advent, vánoční přípravy i svátky, cukroví i slavnostní večeře. Jako od maminky. Kuchařka pro dceru pomohla všem kuchařskou výukou nezasaženým dívkám najít cestu do…

  • Čo je to čaj?

    Čo je to čaj?

    30. 10. 2008 Vaření tejaja

    Čajovník (Camellia sinensis) je stálozelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Kvalita čaju závisí od jeho zberu. Lístky sa zbierajú ručne v čase, keď sa začínajú rozvíjať. Najkvalitnejšie sú lístky na vrchole, zberajú sa ešte 2-3 lístky pod vrcholom. Smerom dolu kvalita lístkov kles…

  • Rady pro kuchařky

    Rady pro kuchařky

    30. 10. 2008 Tipy a triky Lenka Marešová

    Pokud chceme, aby vývar z kostí a masa měl krásnou barvu, vaříme společně s cibulí, kterou neloupeme a ještě ji předem opečeme na tuku.

  • Co víme o kapustě

    Co víme o kapustě

    22. 10. 2008 Vaření Lenka Marešová

    Kapusta byla vypěstována zřejmě z brukve zelné. Z té byly ale vypěstovány zároveň i jiné druhy košťálové zeleniny. První pěstování kapusty se přiřazuje Středozemí. Egypťané už pěstovali jednoduché kapusty. Pěstování se dále vyvíjelo a v 16. století byly druhy poměrně ustálené. Tvary kapusty se podobaly zhruba těm dnešním.…

1 20 38 57 70 71 72 73 74 75