Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špekové knedlíky s bylinkami

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 10 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 972 kJ /
1 905 kcal
Bílkoviny31,04 g
Tuky185,19 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 664 mg
Sodík 3,44 g
Sůl8,52 g
Sacharidy27,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nakrájíme 5 housek na kostičky. Potom přidáme na másle osmaženou cibulku, anglickou slaninu, nasekanou pažitku, petrželku, na drobno nasekané listy pórku a lžičku bazalky. Osolíme, opepříme a zasypeme moukou. Přidáme vyšlehaná vejce s mlékem a vše dobře rukama prohněteme. Krok 2: Ruce si namočíme do vody, aby se těsto nelepilo a děláme knedlíky o průměru 6-7 cm (něco mezi pingpongovým míčkem a tenisákem). Krok 3: Knedlíky pak uvaříme 8-10 minut v osolené vodě. Uvařené knedlíky podáváme polité máslem a ozdobené některou z čerstvých bylinek. Výborné jsou se zelím nebo špenátem.

Zveřejněno 25. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Rwx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Rwx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vynikající :-) Moc nám chutnaly, samotné se zelím a s cibulkou, ale i jako příloha. Udělala jsem malou obměnu, místo housky jsem dala plátky chleba na kostičky a nedělala jsem kulaté knedlíky, ale dala jsem je vařit do hrnečku (těsto bylo moc řídké, možná tím chlebem). V hrnečku se vaří 30-35 minut, aby nelepily na špejli, a jsou krásně nadýchané :-)

Právě jsme je doobědvaly. Jsou skvělé a už jsou v oblíbených. :-8

Skvělý recept, tyto knedlíky se u nás staly oblíbenými :yes:

Dnes vyzkoušeno, knedlíky jsou super:yes: Také už jiné dělat nebudu.
Přidávám bod.:yes:

Včera jsem je dělala..jsou výtečné a jiné už dělat nebudu:yes: Udělala jsem k tomu kedlubnové zelí a polila cibulkou..mňam:yes:..dávám bodík:yes:

Vypadají moc hezky a o dobré chuti nepochybuji:-p+:yes:

dnes jsem vařila poprvé takové knedlíky a jsou úplně mňamózní......:yes: posílám bodík

Kroupovko vypadají skvěle.:yes:

nádhera,určo udělám....:-K

Vypadají krásně,určitě vyzkouším:yes:

také zkusím.:yes:1+. jednou jsem dělala podobné, netvořila jsem však kuličky ale napěchovala jsem těsto do střeva na tlačenku. vařilo se to neuvěřitelnou hodinu a něco ale stálo to za to. Knedlík nebyl rozmáčený a nádherně voňavý a mastný po slanině:-*

Ty jsou přímo výstavní;-):yes:

Tak to jsou luxusní špekové knedlíky,to se mi líbí,ty si ukládám;-)+1:yes::-K

Kroupovko, děkuji, já je dávám taky zásadně k pečeným masům-jsou suprový

Tématické fráze:
špekové knedlíky kluci v akci, špekové knedlíky, kluci v akci spekove knedliky, tlačenka z králíka kluci v akci, špekové knedlíky recept, špekové knedlíky se špenátem, top recepty špekove knedlíky, kluci v akci tlačenka z králíka, kluci v akci kralici tlacenka, kluci v akci- špekové knedlíky, kluci v akci domácí tlačenka, špekové kned, špekové knedlíky v hrnicku recept, výborné špekové knedlíky, špekovy knedlik kluci v akci, kluci v akci chlebové knedlíky, spekovy knedliky, spekové houskové knedlíky, špekový knedlík, recepty s bylinkami

Suroviny:
houska, slanina anglická, mouka hladká, vejce, cibule, mléko, máslo, kmín celý, sůl, pepř mletý, petrželka, cibulka jarní, bazalka čerstvá, pórek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu