Ruský krém
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 497 kJ / 4 660 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,75 g |
Tuky | 155,72 g |
Vláknina | 26,80 g |
Cholesterol | 1,91 g |
Sodík | 997 mg |
Sůl | 2,32 g |
Sacharidy | 683,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme doběla s polovinou dávky cukru (60 g) a s vanilkovým cukrem. Z bílků ušleháme za postupného přidávání zbylého cukru pevný sníh.
Krok 2: Sníh lehce promícháme s ušlehanými žloutky, za pomalého přisypávání mouky a lehkého promíchávání vařečkou připravíme vaječnou hmotu, lehce ji rozetřeme na pevný papír a upečeme ve vyhřáté troubě do růžova. Upečený korpus zbavíme papíru, necháme vychladit a nakrájíme na menší kostky.
Krok 3: Dvě třetiny mléka (500 g) přivedeme k varu s dvěma třetinami dávky krupicového cukru, přilijeme pudink rozmíchaný s trochou studeného mléka a krátce povaříme.
Krok 4: Vejce pečlivě rozšleháme se zbylým cukrem, rozředíme zbylým studeným mlékem, za stálého promíchávání vlijeme do vařícího mléka s pudinkem a zahříváme na páře, až směs zhoustne (nesmí se vařit, vejce by se srazilo).
Krok 5: Do horkého krému pečlivě zamícháme želatinu nabobtnanou v pitné vodě a vanilkový cukr a za občasného míchání necháme vychladnout.
Krok 6: Dobře okapané kompotové meruňky nakrájíme na kostky a lehce je promícháme s nakrájeným korpusem. Směs rozdělíme do olejem vytřených porcelánových šálků a zalijeme krémem (studeným).
Krok 7: Naplněné šálky vložíme do nádoby s vodou (3/4 výše krému) a vaříme zvolna nejméně hodinu. Vychladlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou šlehačkou s cukrem a meruňkami.
Zveřejněno 4. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ruský krém
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JNjl
Moje poznámka
Ruský krém
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JNjl
Nejnovější recepty
Domácí tatarák z lososa
Přidáno před 9 hodinami
Vanilková zmrzlina s jahodami
Přidáno před 12 hodinami
Křehký rebarborový koláč
Přidáno před 13 hodinami
Asijské kuřecí kousky na sladkokyselo
Přidáno před 20 hodinami
Maková roláda s jahodami
Přidáno 22. 5. 2025 15:02
Krémová mrkvová polévka s mozzarellou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 22. 5. 2025 13:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na česneku a cibulce
PeterNorw před 3 hodinami
Rajská polévka III
Stup_d před 7 hodinami
Kakaové cookies
Ashelin před 10 hodinami
Tiramisu od Itala
Elzis před 12 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Robik před 12 hodinami
Kuřecí vývar z PH
Robik před 12 hodinami
Kuřecí stehna - jedna báseň
Cinderka před 12 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Rychlá rajská omáčka
Standby před 16 hodinami
Cuketová zeleninová polévka bez mouky
Lenka Sedlackova před 16 hodinami
Tématické fráze:
salkový krém,
ruský krém,
salko krém,
ruské krémy,
pevný krém,
krém ze salka,
recept na ruský krém,
ruské recepty,
pridavani želatiny do horkeho pudinku,
ruské krémy,
ruské krémy,
varit krem,
vysi krem,
rusky krem recept,
pevny vanilkovy krem,
ruský krém moučník,
rusky moucnik,
maslovo salkovy krem,
ruský bílkový sníh,
ozdoby z máslového krému rusky
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
mléko,
cukr,
cukr vanilkový,
pudink,
vejce,
želatina,
kompot meruňkový,
olej,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
kompot meruňkový
Komentáře (1)