Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Pohanka je nejen prospěšná našemu zdraví, ale také výborně chutná. Podle tohoto receptu umixujeme pikantní pomazánku, která voní smaženou cibulkou a česnekem. Podáváme ji vychlazenou, s nadrobno nakrájenými kyselými okurkami.
Suroviny pro 1 dávka
na 5-6 krajíců
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 069 kJ / 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,50 g |
Tuky | 43,05 g |
Vláknina | 15,73 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 66,69 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q957
Moje poznámka
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q957
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 4 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 8 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 23 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 2 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 2 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 4 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 4 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 5 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 5 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 5 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 8 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 8 hodinami
Tématické fráze:
pomazánka z pohanky,
pohanková škvarková pomazánka,
pohanková pomazánka,
jak správně uvařit pohanku,
škvarková pomazánka z tofu,
pohanka recepty,
pohanka pomazánky,
tatarák z pohanky,
pomazánky z pohanky,
pohanková pomazánka škvarková,
pohanka pomazanka,
rostlinné pomazánky recepty,
falosna skvarkoba pohankova natiwrka,
rostlinná škvarková pomazánka recept,
rostlinná pomazánka recept,
recepty na rostlinné pomazánky,
pomazankazpohanky,
falašná škvarková pomazanka,
pomazanka s pohankou,
rostlinné pomazánky
Suroviny:
pohanka,
vývar masový,
cibule,
olej,
česnek,
hořčice,
olej,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
okurky sterilované
Komentáře (71)
Měla jsem nachystaný celozrnný chleba na pomazání, ale měla jsem už hlad, tak jsem chleby snědla s máslem a rajčaty, udělala si pohanku a co myslíš: snědla ji jen tak teplou, fakt skoro jako prejt (který téměř nejím)
Je to vážně děsně dobré, chválím a udělám znova, třeba stihnu namazat
A možno mám nejakú inú pohánku - sparená a pod perinu schovaná nevstrebala všetku vodu, takže som dala na sporák a chvíľu ešte varila.
Zatímco A) dodatečně přidaný olej bezezbytku pojmulo, tak B) si se sádlem (zatepla) moc nevědělo rady a tuk z části zůstal na povrchu (i na foto je B) lesklejší)
Mimochodem, nemám dojem, že respektuješ přání administrátora.
Ba ne, něco takového se vymyslet nedá... o něčem takovém se může akorát zdát v těch nejstrašidelnějších snech...
Respektuji přání administrátora a k názvu rcp se nevyjadřuji…
A)
Uvařeno podle receptu. Už po pár minutách byla pohanka měkká a než se všechna voda vyvařila, tak na máčku nebyla asi proto, že se jen tak rozvařit nenechá.
Můj „tyčák“ si ani neškrtl a prý by rád viděl toho kolegu, který si s tou hmotou poradil…
Nevím, zda to byl jen dojem, ale přišlo mi, že A) bylo vodovější než B)
B)
Pohanka pouze spařená a pak uložená v teple;
byla pevnější než podle A)
Místo olivového oleje použito vepřové sádlo. No, koho by napadlo cpát do škvarků EVOO, že.
Ve finále jsem oba produkty smíchal, část slupl s chlebem a část jen tak se salátem z rajčat a poupat denivky.
*****
Mně to vůbec nepřišlo jako škvarková pomazánka, ale daleko víc jako zabíjačkový prejt… a možná, až budou paraši (valašský výraz pro zlobivá děcka) o prázdninách přecpaní masem, tak do nich naláduji tady totok...
S tím qantem vody je to proti přírodě a mýmu přirození, ale udělám, jak stojí psáno...
No a v tym druhym hrncu to udělám po svym, jak správně předpokládáte
Myslím, že to bude jedlé udělané tak či tak
Nevím, proč sem plancete játro...
Aha už vím: http://www.toprecepty.cz/recept/27220-pohanka-s-ku...
Navir:
Že nezklamal? Se nedivte! Se klamáním živím. V pokru to ani jináč nejde...
No, čeština je bujný oř:
"1/4 hrnku pohanky uvaříme ve dvou hrncích vody do úplného vyvaření vody."
...a kolik vlastně tý vody přijde do každého hrnce, he?
Chystám s rcp zkusit a nerad bych udělal kopanec
Ten poměr zde v rcp uvedený je 1:8
Takže, vařila Jana Remkova: podle tohoto rcp, vařila, vařila
U nás říkáme pohance "valašská trojka"
To občas paní casinová vstane dřív, spaří pohanku a donese ji do lože manželského. Popřejeme jí půl hodiny v teple a pak se na ni vrhneme jako kudlanky...
Muj syn je velky sportovec a vzdy nekolik tydnu pred zavody zacne drzet delenou dietu, pohanku tez zarazuje, ale v salatech se zeleninou, teplou i studenou, toto by nikdy nepozrel, protoze by mu to nic nedalo. Drzet delenou dietu neznamena nacpat si bricho "jen tak", ale zivit se urcitym zpusobem, vytezit z potravin co nejvice a pritom nezatizit zbytecne organismus.
http://www.strava.sk/showdoc.do?docid=7161