Lasagne II.
Italskou specialitu připravíme z plátů těstovin, bešamelu a směsi z mletého masa a rajčatového protlaku, kterou ochutíme voňavými bylinkami. Povrch zasypeme sýrem a pečeme v troubě dozlatova.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 224 kJ / 3 161 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,49 g |
Tuky | 84,00 g |
Vláknina | 28,58 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 446,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme hranatější zapékací mísu anebo pekáč. Uvaříme bešamel. Máslo necháme rozpustit, metličkou přimícháme hladkou mouku, krátce orestujeme a připravíme světlou jíšku. Zalijeme studeným mlékem, sůl, pepř, nastrouháme trochu muškátového oříšku a nakonec přisypeme sýr.
Krok 2: Stále mícháme, ale nevaříme. Druhy sýrů můžeme libovolně kombinovat.
Krok 3: Připravíme masovou směs. Oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli osmahneme na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso a orestujeme.
Krok 4: Zalijeme rajčatovým protlakem nebo kečupem. Podlijeme trochou vody a ještě chvíli dusíme. Přidáme oregano, tymián, pepř, sůl.
Krok 5: Začneme vrstvit na lasagne. Začneme vrstvou bešamelu, potom rozložíme lasagne, další patro je masová směs. Na povrchu musí být pláty lasagní zasypané strouhaným sýrem.
Krok 6: Vrstvy lehce přimáčkneme, aby se lasagne nasákly a změkly. Pečeme asi 30 minut při 160 °C. Pokrm by měl být zlatavý, ne spálený, pro kontrolu ho trochu propíchneme nožem a zjistíme tak, jak je měkký.
Zveřejněno 20. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wzw
Moje poznámka
Lasagne II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wzw
Nejnovější recepty
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 11 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likér z aronie
Evka1670 před 38 minutami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
vezuzi před 1 hodinou
Focaccia s bramborami a šunkou
Eva_H před 1 hodinou
Cottage vejce
HelenkaP před 2 hodinami
Vepřové kolínko z papiňáku dopékané v troubě
Slavista62 před 7 hodinami
Kuře na paprice
Aztec před 11 hodinami
Vepřové s rýží z jednoho pekáčku
Sahula před 13 hodinami
Linecký koláč s tvarohem
Zbynek Hladik před 13 hodinami
Cuketové karbanátky s hermelínem
rejt9 před 13 hodinami
Čočka na kyselo
nowaja před 14 hodinami
Tématické fráze:
lasagne z mletého masa,
lasagne,
lasagne s mletým masem,
mleté maso recepty,
lasagne recept,
recept na lasagne,
lasagne s mletým masem recept,
lasagne recepty,
recept lasagne,
lasagne z mletého masa recepty,
lasagne s bešamelem,
recepty lasagne,
bešamel na lasagne recept,
lasagne z mletého masa recept,
jak vrstvit lasagne,
jak uvařit lasagne,
top recepty lasagne,
recepty na lasagne,
vaření lasagní,
lasagne foto
Suroviny:
těstoviny lasagne,
maso mleté,
cibule,
česnek,
olej,
sůl,
pepř mletý,
koření oregáno,
tymián,
protlak rajčatový,
sýr nastrouhaný,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
sýr nastrouhaný
Komentáře (21)
http://lasagnerecept.cz/
Dnes zblajzla porci z obrázku a ještě si zhruba poloviční přidala...
Oproti tomuto receptu nekončím vrstvení těstovinou, ale vydatně ji potřu bešamelem a sýrem již nesypu.
Dovolím si přidat fotku...