Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)
Objevte osvěžující chuť vietnamské domácí zmrzliny známé jako sua chua! Tento lehce nakyslý mražený dezert ze sladkého kondenzovaného mléka a jogurtu vás překvapí svou jednoduchostí i lahodnou chutí.
Suroviny pro 6 kusů
6 plastových bílých kelímků 200 ml
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 109 kJ / 265 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,87 g |
| Tuky | 6,47 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 49 mg |
| Sodík | 226 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 25,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nebo do hrnce nalijeme celou plechovku Salka (slazeného kondenzovaného mléka) a poté i kelímek velkého jogurtu. Pořádně promícháme.
Krok 2: V konvici svaříme vodu. Horkou vodou naplníme 2 malé kelímky od jogurtu (celkem asi 340 ml), vlijeme do jogurtové směsi a dobře promícháme.
Krok 3: Poté naplníme plechovku od Salka studenou vodou a tu rovněž vlijeme do směsi. Vše dobře rozmícháme.
Krok 4: Mísu nebo hrnec zabalíme do teplé deky nebo peřiny. Necháme 5 hodin odležet.
Krok 5: Po pěti hodinách naplníme směs do kelímků, které zakryjeme alobalem. Pak už dáme na 28 hod do mrazáku.
Zveřejněno 26. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQrE
Moje poznámka
Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQrE
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 3 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 4 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 6 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 7 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 9 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 10 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 10 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 10 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 10 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 11 hodinami
Tématické fráze:
zmrzlina se salkem,
domaci midlo,
domácí zmrzlina z jogurtu,
zmrzlina ze salka,
recepty na mídlo,
domácí zmrzlina,
teplá zmrzlina,
domácí zmrzlina se salkem,
salko zmrzlina,
výroba mídla,
domácí zmrzlina recept,
sua chua,
viroba zmrzliny,
viroba midla,
domácí výroba jogurtové zmrzliny,
domací zmrzlina salko,
domácí výroba jogurtů,
zmrzlina z jogurtu,
jak se vyrabí mídlo,
viroba domaci zmrzliny
Suroviny:
salko,
jogurt bílý
Komentáře (43)
moderátory prosím o zvážení - smazat nesouvisející, napadat a urážet se tu přeci nechceme....
do toho obalu od velkého jogurtu dáš 2x horkou vodu
a do obalu od mléka 1x studenou vodu
jogurt: litr mléka zahřejeme na teplotu cca 35°C (nikdy jsem to neměřila, zkusím malíčkem aby to mělo teplotu asi jako pro mimino na koupání) - dělám to v mlékovaru, rozmícháme do toho mléka cca 3 polévkové lžíce jogurtu např. dobře jogurtuje Hollandia, Activia (někdo přidává trochu Salka, já ne) naplníme skleničky,, uzavřeme, strčíme pod peřinu (zakrývám Larisou a přiklopím polštářem) a necháme 8 hodin, pěkně to zhoustne - dám do chladničky vychladit.
Activia - ohřát litr mléka, do toho jednu (opravdu jen jednu) lahvičku activiie jakékoliv, nebo jiného levnějšího mininápoje např. dobré jsou ty ochucené z Lidlu, dáme zpátky do láhve a zakryjeme zase na 8 hodin držíme v teple.
Mléko používat čerstvé - např. Beskydské v té plastové láhvi je skvělé, nebo kupuju to v umělohmotné láhvi když je akce v Lidlu
bohužel na actimel zrovna nemám
Paní Phamová, nemáte náhodou recept na VYNIKAJÍCÍ vietnamskou polévku Pho? Ta je naprosto vynikající!