Rajčatová šťáva
Pokud máte přebytky červených rajčat, připravte z nich šťávu. Rajčata uvaříte, rozmixujete a propasírujete, nalijete do sklenic a poté je zavaříte v troubě. Tato šťáva je vhodná na přípravu omáček a polévek, nebo ji můžete pít jen tak.
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová šťáva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vkWM
Moje poznámka
Rajčatová šťáva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vkWM
Nejnovější recepty
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 14 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 15 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé v zelenině
busy_dad před 2 hodinami
Zeleninový salát s jogurtovým dresingem
TondaJ před 4 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Noumik před 4 hodinami
Grilovaná krkovička
Merylas před 6 hodinami
Pomazánka z pečeného vepřového masa
RendaAda před 6 hodinami
Pastýřský koláč s jehněčím nebo hovězím masem
NellaGW před 7 hodinami
Kachní stehna na žampionech
Leren před 7 hodinami
Fofr broskvový koláč
Jannybar před 8 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
AndreaAbb před 8 hodinami
Pistáciový rychlý dort
Mart1neek před 8 hodinami
Tématické fráze:
rajčatová šťáva,
rajčatová šťáva recept,
stava z rajcat,
recept na rajčatovou štávu,
rajčatová šťava recepty,
šťáva z rajčat - recept,
rajčatova štava jak udelat,
recepty rajčatova šťáva,
jak udělat rajčatovou šťávu,
rajčatový stava,
recept rajcatova stava,
rajčatova štava a zdraví,
zavarovani rajcatove stavy,
rajcatovastava,
rajcatova stava zavarovani,
rajčata štáva,
recept na stavu z rajcat,
šťáva z rajčat recept,
račatová šťáva,
domácí rajčatová šťáva
Suroviny:
rajče
Komentáře (23)
myslím, že se i na Severní Moravě letos podařila všem zahrádkářům docela slušná sklizeň rajských,šťávu dělám také, na zimu je to výborná věc.I já letos trošku experimentovala. Do šťávy dávám jenom trošku soli a sterilizuji, letos jsem při redukci přidala větvičku bazalky / pak odstranila/, krásně vše provonělo. Uvidím ještě jak se osvědčí po otevření v zimě.Drahušce jsem přidala bodík a chválím. Hezký den všem.
Pokud byste těch rajčat měli opravdu hafo, tak v Itálii naskládají sklenice (proložené pytli, že aby se nepotloukly až začnou poskakovat) do 200 litrového sudu, zalejí to vodou, nahoru dají syrový zemák, zadeklují, pod sudem zatopí a když je ta brambora k jídlu, tak je vymalováno...