Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety s rajčatovou omáčkou

Receptů na lehké, svěží jídlo, které je během chvíle hotové, není nikdy dost. Vyzkoušejte tyto špagety s rajčatovou omáčkou, ochucenou česnekem a bazalkou. Na závěr nesmí chybět posypání strouhaným sýrem.

Hodnocení receptu je 4,4 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 827 kJ /
915 kcal
Bílkoviny32,66 g
Tuky5,28 g
Vláknina19,37 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy177,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špagety uvaříme podle návodu, scedíme a propláchneme. Krok 2: Na oleji necháme zesklovatět oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme chvíli osmažit. Krok 3: Rajčata nakrájíme na kostky a přidáme je k cibuli a česneku i se šťávou. Krok 4: Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou bazalku a trošku cukru. Krok 5: Necháme probublávat, až se část šťávy odpaří a vznikne středně hustá omáčka. Krok 6: Špagety dáme na talíř, zalijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.

Sugo. italská rajčatová omáčka s bazalkou

Zveřejněno 27. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Nr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Nr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Co znamená několik? 2 či 3 nebo 6?

ivet:
No říká se, že na velikosti záleží ;-)

Super, rychlý zdravý oběd :yes:. Ještě jsem tam přidala zbytek pečeného kuřete:-)

Jednoduché a dobré...:yes:

Díky moc, recept, který zvládne i chlap :-) Jako já. Malinko jsem si ho vylepšil a vypikantněl.... Mńamka.

Dobrota:-*

A proc ne rajcata z plechovky? Normalni rajcata ted v zime nemaji zadnou chut.

Tyto rajčata děláme moc rádi. A i z plechovky je to dobré, protože v zimě se neseženou čerstvá a vynikající rajčata. Jinak je pravda, že ten parmezán je s tím vynikající!:-p

Pridala som brokolicu a čili papričku.Omáčka bola fakt výborná:-*:yes:+1

Je to dobrý, taky dělám omáčku s rajčatama z plechovky - nevím, kde jinde bych v zimě hledala dobrá zralá rajčata..;-)
Právě si ji jdu ukuchtit..:-p

uzenypes 8. 9. 2010 12:29
hele vse v poho i z plechovky to muze byt dobry, ale pokud uz si nekdo koupite dobra rajcata a date si tu praci, tak se to hlavne nesnazte degradovat eidamem!Parmazan. Dobrou:-)

Pejsku ... co je na tom srandovní ... i Italové používají rajčata z plechovky ;-)

zesklovatět: znamená že cibulka vypadá jako rozbité sklo.:-K

Cibulku necháš krátce zpěnit na oleji, nemá chytit zlatou barvu.Podle množství je to cca minuta.

Tématické fráze:
omáčka na špagety, špagety s omáčkou, rajská omáčka na špagety, rajčatová omáčka na těstoviny, omacka na spagety recept, tomatová omáčka na špagety, omáčky na špagety, testoviny s rajcatovou omackou, dietní špagety, dietní omáčka na špagety, rajčatová omáčka ke špagetám, špagety omáčka, těstoviny s rajčatovou omáčkou pohlreich, špagety s rajskou omáčkou, omáčka ke špagetám, omáčka špagety, omáčka na špagety pohlreich, omáčka na špagety recepty, omacka na spageti, recept na omačku na špagety

Suroviny:
těstoviny špagety, rajče, cibule, česnek, olej, sýr tvrdý, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu