Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto s hovězím masem

Hodnocení receptu je 4,5 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fantom

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 403 kJ /
574 kcal
Bílkoviny24,65 g
Tuky37,34 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,02 g
Sůl2,50 g
Sacharidy33,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na jemné nudličky osolíme a opepříme, přidáme lžíci oleje, lžíci solamylu a dobře promícháme. Krok 2: Na pánev dáme zbytek oleje rozehřejeme, přidáme cibuli a orestujeme do zlatova. Krok 3: Pak přidáme maso a žampiony a znovu opečeme. Krok 4: Nakonec dáme protlak, podlijeme trochou vody a krátce podusíme pod pokličkou. Krok 5: Vmícháme uvařenou rýži a dochutíme solí a pepřem. Krok 6: Podáváme sypané strouhaným sýrem a se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.

Zveřejněno 22. 2. 2011

Poznámka autora Fantom

svíčková se používá z palce nebo ze špičky, je to ořez když děláte steaky :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1YjP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1YjP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:yes::yes::yes:

Mňam a nádherné foto, mám ráda rizoto.

Krásné,bohatě sýpané sýrem,zaslouží si další bodík!:yes::-))Rizoto mám ráda,ale rýži k masu moc nemusím,mám raději brambory na všechny způsoby:-)):yes:

taky mam rád džuveč ale je to prostě jiné jídlo a pokud budeme vařit všichni stejně, tak nemáme proč tady psát recepty;-):yes:

Světlanko nemusíš se bát rýže je obecně zdravá ale obsahuje jako každá potravina malé množství silic a eterických olejů, nehledě že při vaření ve vodě je dietnější a nezatěžuje tolik střeva, navíc podívejte se na Japonce, Thajce, Číňany atd jak jsou štíhloučcí:-D to mají z té vařené rýže

Co se tyce ryze, slysela jsem, ze spravne se ryze ma delat tak, ze se dusi v troube nebo v hrnci na ryzi a vody by melo byt tolik aby ji ryze celou nasala do sebe. Tam ty latky podle me taky zustanou. Ale v cine se to tak pry dela...

...a toto http://www.toprecepty.cz/recept/2972-rizoto-trochu... miluju a můžu třikrát týdně...:-O

:-O:-O...wow...fantome a to já jako přílohovou rýži miluju dušenou rýži na cibulce a tam mi všechno zůstává uvnitř...co se z ní uvolňuje...potvora!...:-)

krásně jedlé foto:yes::yes::yes::-K

Je pravda, ze ja jsem zvykla z prave svickove delat jen steaky, ale mozna se sidim o spoustu dobrych jidel. Kazdopadne gulas z prave svickove jak kdysi varil p. Gott to uz bych fakt zaplakala;-(
Ale tohle muzu vyzkouset :yes:

Světlanko už to mam vyzkoušené ale z pohledu moderní kuchyně je dušení rýže v rizotu téměř nepřípustné, při vaření rýže dochází k uvolňování látek které lidské tělo nepotřebuje a naopak při delším vaření či dušení masa dochází k větším ztrátám jak na hmotnosti tak na energetické hodnotě masa. pokud budete sledovat asijskou kuchyni tak téměř vždy se rýže vaří zvlášť, a poté se dál zpracovává.:yes:

:-)...to musíš vědět ty, ale někdy to vyzkoušej...;-)

Světlanko u toho těstovinového to jde ale tady musí být rýže hotová;-)

Tématické fráze:
rizoto s hovězím masem, hovězí rizoto, rizoto z hoveziho masa, hovezi rizoto recept, rizoto recept s hovězím masem, rizoto s hovezim, rizoto hovězí, italské rizoto s hovězím masem, rizoto z hovězím masem, hovezi ryzoto, rizoto s mletým hovezim masem, recept na rizoto z hovězího masa, rizoto recept, ryzoto s hovezim masem, risoto s hovězím masem, rizotos hovězím masem, recept na rizoto s hovezim masem, recept na hovězí rizoto, ryze s hovezim masem, rizeto s hovezim

Suroviny:
cibule, olej, svíčková hovězí, solamyl, protlak rajčatový, žampióny, sůl, pepř mletý, rýže, sýr strouhaný, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu