Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejkřupavější řízky

Křupavé řízečky z kuřecích prsou, obalené v kukuřičných lupíncích, jsou výborným ozvláštněním české klasiky. Maso nechte marinovat přes noc v jogurtu, budete překvapeni, jak vláčného a šťavnatého výsledku po usmažení dosáhnete.

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

barbra

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba marinace

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba marinace)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 2: Do jogurtu dáme sůl, pepř a prolisovaný česnek. Promícháme, vložíme maso a necháme přes noc marinovat v lednici. Krok 3: Druhý den maso vyjmeme a obalíme v podrcených kukuřičných lupíncích. Krok 4: Smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Po usmažení dáme okapat na papírovou utěrku.

TIP: Jak usmažit řízky v remosce

Zveřejněno 14. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejkřupavější řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZvr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejkřupavější řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZvr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jednou jsem to ochutnala v restauraci a byla to mňamka. Posílám bodík a ukládám:-)):yes::-K

Děkuji za foto:-D

Eli, dík:-)

Corn-flakes - kukuřičné lupínky.

Prosím, co je to comflakes???Děkuji za odpověd

Ilunko, bylo to vynikající:yes: ty řízky jsou křupavé i studené, určitě je takhle budu dělat častěji a můžu je všem jen doporučit:yes: Takže máš ode mě zasloužený bodík:yes::yes::yes: +

Znam, taky delam, ale misto smazeni na oleji to pecu v troube, je to krasne krupave a pritom skoro netucne... Delam takhle i ryby a jsou vynikajici. :yes::-)

Také dělám podobně a je to skutečně výborné:-p:yes:

Ano to znám já ještě přidávám trošku grilovacího koření a trošku papriky jinak chutově moc dobré :yes:

Dělám velmi podobně a jsou výborné.:yes:

Musí to být velká dobrota, takže dávám do oblíbených a posílám bodík.:yes:

Tématické fráze:
řízečky v cornflakes pečené v troubě, řízky v cornflakes, řízek obalený v corn flakes, dietní kuřecí řízky, řízky obalené v jogurtu, kuřecí řízky v jogurtu a cornflakes, kuřecí řízky obalené v cornflakes, řízky obalené v cornflakes, řízek obalený v cornflakes, smažené řízky jako z kfc, dietní řízek, řízky obalené v corn flakes, kuřecí řízky v cornflakes, rizky v corn flakes, kuřecí řízky v jogurtu, dietní řízky, rizky s cornflakes, řízky recept, kuřecí řízky v corn flakes, dietní kuřecí řízek

Suroviny:
prsa kuřecí, lupínky kukuřičné, jogurt bílý, česnek, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu