

Kuře alá KFC (rozhodně nedietní)
Suroviny
- Kuřecí křidélka (paličky)
- vejce
- hladká mouka
- kukuřičné lupínky
- olej (na smažení)
Postup přípravy receptu
Kukuřičné lupínky přejedeme párkrát válečkem, aby se rozdrobily a pak už jen kuře obalujeme v klasickém trojobalu. Já do vejce přidávám chilli nebo grilovací koření pro chuť, ale i bez něj je to dobré. Je to známé a profláknuté, ale zatraceně dobré.
Poznámka od kuchařky
Do vejce je lepší přidat trochu mléka nebo smetany. Chytá se tak lépe na mouku a nahradí část vajec.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře alá KFC (rozhodně nedietní)
-
-
Ahoj, no do kuřete z KFC to má sice hodně daleko, ale také jsem hledal recept přímo z KFC dlouho. Doporučuji se mrknout a vyzkoušet na http://jsemkokot.cz/kfc-recept-proc-je-kure-z-kfc-tak-dobre/ Byl zde odhalen pravý recept na KFC produkty z kuřecího masa a také technika obalování! Je to naprostá bomba!
-
ten recept je špatně napsaný. Nedavají se na strypsy kukuřičné lupínky ale mouka, a zapomnela ste tam přidat že se musí nechat hodinu ve vodě s kořením. Vejce se tam nemá co motat, a doté mouky se davá to jstejné koření jak do vody. Vaří se to ponořené v oleji.
-
pekny recept... opravdu pekna variace. pro pouziti ve fastfoodech vsak nemozne...
lide strasne porat premysli jak tto tam asi v tom kcf delaji ze je to tak skvele... reknu jen 3 veci
1. tlakovy friťák, a hlavne-,,kuřecí spodní filety,, žadný pulkilový kuř. prso přes celej talíř!
2. misto spousty bylin a koreni (nebo podmasli a ruznych namletych lupinku) spousta chemie
,,lidi fakt si myslite ze maji cas v kfc pripravovat kurata takhle slozite? fast food (takze co nejjednodusejc a nejrychlejc),, lidi maji tendenci za honbou za dosaazenim stejne chute a krupavosti, na recept nabalovat a nabalavoat ingredience ktere dle jejich nazoru zaruci presne ten vysledek jako u okenka v kfc...
PS: mensi vsuvka : na totoznou chut,vzhled a konzistenci zapomente!!!!!! proste to doma neudelate protoze k tomu nemate prostredky!!! pokud se spokojite s cca 95% autenticností na netu je jen tak zhruba 1 recept z 50 co se priblizuje originalu. na odkazu nize naleznete tak z 97% autenticky, jednoduchy recept. ty 3% proste nikdo nedoladi co se 100% presneho nadavkovani jednotliveho koreni (a hlavne chemie MSG) ale zarucuju! ze nepoznate rozdil od koupenych! i kdyby ste je polozili vedle sebe a postupne ochutnali, nebudete vedet ktery je koupeny!!! navic je to video recept a je jednoduchy a nenakladny takze za zkousku nic nedate
3. a treti posledni vec z fast food provozoven: jednoduchost, jednoduchost, jednoduchost, rychlost!!, levnost, rychlost!! a proboha projednou a navždy-žádný lupínky, podmáslí a podobný kraviny!!!!! autorovi se omlouvám za vpád do diskusek jinak dobrému receptu...
odkaz na autentický recept:
https://www.youtube.com/channel/UC5eBgYUxMQxR8YgpP8qRh0Q -
Recept se mi nelíbí prostě smažit kuře v lupínkách je nadlouho a lupínků v konečném výsledku na kuřeti moc nezbyde
-
Mně se tento recept líbí.
-
Škoda, že tam lupínky vůbec nepatří. Má to být pouze mouka s bylinkama do které se dá namarinované kuře, pak se namočí do vody a pak znovu mouka. Ty tvary poté vzniknou, když se kuře vloží do oleje a mouka se snaží oddělit od kuřete, ale většina mouky pouze zatvrdne a udělá ty tvary který vy mylně považujete za kukuřičný lupínky.
-
brendy: Brendy, to by pak nebylo KFC!!! No nemám pravdu???
-
Fantome,chci se zeptat: není pak to maso moc vysušené z te trouby??Jinak mezi vašimi recepty jsem nic takového nenašla.. Děkuji moc
-
Fantomovu fotku bych dala jako titulni fotografii
. Tam kuratko vypada dobre a neni nechutne precucane olejem. Jinak nejsem priznivcem rychleho obcerstveni, tak ho nehodlam ani napodobovat v domaci kuchyni. Ale to je samozrejme pouze muj nazor....
.
-
Žádné lupínky tam nepatří. Fuj.
-
-
-
dělám hodně podobné, jen v troubě a obaluji v kysané smetaně s vejci a bylinkami a pak v lupínkach
+ přidal jsem fotku
-
do vejce je lepší přidat vejce
(viz tvoje poznámka)