Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 713 kJ / 2 560 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,38 g |
Tuky | 55,86 g |
Vláknina | 15,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 105 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 449,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.
Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme (pokud je třeba, trochu podsypeme hladkou moukou) a rozdělíme na 8 částí. Krok 3: Z každého uděláme bulku a necháme 10 minut odpočinout. Krok 4: Pak bulky rozválíme na prameny s konci tenčími než střed, prstem přidržíme uprostřed, oba konce ohneme do podkovy a zamotáme do sebe. Krok 5: Necháme vykynout na plechu s pečicím papírem, potřeme bílkem, můžeme ozdobit plátky mandlí a ve vyhřáté troubě upečeme (180°C/asi 20-25 min). Hotové pocukrujeme.
Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme (pokud je třeba, trochu podsypeme hladkou moukou) a rozdělíme na 8 částí. Krok 3: Z každého uděláme bulku a necháme 10 minut odpočinout. Krok 4: Pak bulky rozválíme na prameny s konci tenčími než střed, prstem přidržíme uprostřed, oba konce ohneme do podkovy a zamotáme do sebe. Krok 5: Necháme vykynout na plechu s pečicím papírem, potřeme bílkem, můžeme ozdobit plátky mandlí a ve vyhřáté troubě upečeme (180°C/asi 20-25 min). Hotové pocukrujeme.
Zveřejněno 20. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šrouby z kávového perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Q2J
Moje poznámka
Šrouby z kávového perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Q2J
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 7 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 8 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 3 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 4 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 5 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 5 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 6 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 6 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 7 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 8 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 9 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 9 hodinami
Tématické fráze:
tncz nova,
pekárnománie recepty,
nejlepší recept na kávový perník,
kávová perník,
pekárnomanie tn cz,
kávový perník top recepty
Suroviny:
káva instantní,
šťáva citronová,
žloutek,
koření do perníku,
tuk hera,
cukr,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
sůl,
droždí,
kůra citronová kandovaná,
bílek,
mandle
Komentáře (5)