Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Generační bábovka s vůní vánoc

Tahle bábovka je více než jen dezert – je to sladké dědictví. Jemné těsto, vůně koření a ořechů a krásně vláčný vnitřek přinášejí chuť domova a vzpomínky na dětství. Ideální na sváteční stůl.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 976 kJ /
4 536 kcal
Bílkoviny98,91 g
Tuky238,21 g
Vláknina29,51 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 660 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy484,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo s cukrem vyšleháme. Poté přidáme jeden po druhém žloutek. Krok 2: Mleté oříšky, mouku, prášek do pečiva a koření smícháme v misce. Postupně střídavě s mlékem přimícháme k vyšlehanému máslu se žloutky. Vyšleháme sníh z bílků. Nastrouhanou čokoládu a sníh přimícháme opatrně do těsta. Krok 3: Nalijeme do připravené formy a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C zhruba hodinu.

TIP: Bábovky - recepty z oblíbené formy

Zveřejněno 1. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/14pP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/14pP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jarka skrobakova: Jarko děkuji moc :-) krásně se Ti povedla a krásná forma :-)

Leni upekla jsem bábovku dle Tvého receptu. Je výborná. Ještě jsem ji polila bílou čokoládou. Posílám velkého bodíka a foto. Děkuji za skvělý receptík :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p

Nádherná ,jak bábovka,tak forma.Musí vonět senzačně.:yes::-)

;-) Korona - jsi šikulka, uhádla, uhádla
Na formy se podívej na adresu:
http://obchod.urybicky.cz/products-page/pec-formy-...
jsou tam silikonové formy velké, střední, muffiny a baby.

Nadja - Uhádla som hádanku? 3žľtka

Bábovka je nádherná, škoda, že nemám aj takú formu, určite vyskúšam aj v obyčajnej.:-p

:-D HÁDANKA:
Když přidáme jeden žloutek po druhém - kolik jich přidáme celkem ?
:-O Forma je nádherná, připomíná mi korunu - tedy tu královskou.
Než jsem pročetla komentáře, myslela jsem, že generační je ta forma a že je určitě litinová. Ale neznalost neomlouvá.
:-p V těstě oříšky, hřebíček, kardamom a skořice .... to je vůně !!!
A k tomu svařáček - vskutku vánoční pohoda.
:yes:+13.:yes:

Krásná a ta úžasná forma:yes::yes:

moc pěkná:yes: k nakousnutí;-) a ta forma :yes::yes:

Ty brďo...fakt sa to leskne úžasne. Osobne som so silikónom neprišla do styku, tak sa čudujem...Asi si niečo zaobstarám aj ja.;-)

Krásná forma a hezký recept. Staré, léty prověřené recepty, mám ráda :-p:yes:

Magdalenko v pohodě;-)Já ničím nevymazávám tohle je silikonová forma;-)Z této mojí formy se ta bábovka vždycky leskne;-):-8tady taky:-)http://www.toprecepty.cz/recept/11131-karamelova-b...

Ako maris píše, precizná, ako umelá...ako nejaká reklamná...tak nejak mi to pripomína, bez urážky - nejaký klobúčik alebo čo, leskne sa neskutočne - čím si to vymazávala, prosím?

Pipre ty ses hezky naklonovala:-D:-D
Maris děkuju:-KBábovka je fakticky upečená a půlka už snědená:-D

Jejda, ta bábovka vypadá bezva!! I tvarově. Paráda!:yes:+9...Proč to tu mám dvakrát?:-O Odesílala jsem to jednou, jen opravila body.

Tématické fráze:
jak péct v kameninové formě, jak péct bábovku v silikonové formě, pečení beránka v litinové formě, litinové formy na pečení bábovky, litinová bábovka, litinové bábovky, pečení v litinové formě, litinová forma na bábovku, kameninová forma na bábovku, recepty babovky, staré litinové bábovky, forma na bábovku litinová, jak péct v litinové formě, jak péct v kamenině, peceni babovky v kamenine, forma na bábovku kamenina, moučniky na vanoce, vanoce vareni, vánoce recepty, co letí za nové moučníky

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, vejce, mouka hladká, ořechy lískové, prášek do pečiva, skořice, koření hřebíček, kardamom, mléko, čokoláda hořká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu