Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 597 kJ / 3 250 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,31 g |
| Tuky | 93,47 g |
| Vláknina | 17,38 g |
| Cholesterol | 528 mg |
| Sodík | 1,07 g |
| Sůl | 2,59 g |
| Sacharidy | 512,14 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Briošky s rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wjA
Moje poznámka
Briošky s rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wjA
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 16 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 19 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 38 minutami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 59 minutami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 1 hodinou
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 2 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 2 hodinami
Bramboračka
danal před 4 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 12 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 15 hodinami
Tématické fráze:
briošky z domácí pekárny,
brioška z domácí pekárny,
briožka,
briošky recept z pekárny,
brioche recept,
máslové briošky,
domácí pekárna recepty,
briošek,
recept na francouzské briošky,
www babicovy dobroty cz,
francouzské briošky,
bryošky,
domácí briošky,
máslová brioška,
briozky recept,
máslová brioche recept,
brioška v domácí pekárně,
francouzská brioška,
brijošky,
brioška domaci pekarna
Suroviny:
mléko,
vejce,
olej,
cukr,
zázvor mletý,
květ muškátový,
sůl,
mouka hladká,
droždí,
rozinky,
vejce,
mléko,
cukr krystal
Komentáře (21)
Pečte ako chcete, nepečte ak nechcete, je to vaše rozhodnutie, niekedy je múdrejšie mlčať.
Poznámka:
Recept je z knihy od Marjie Lambert : Chlieb z domácej pekárne. Je to preklad z angličtiny.
Ďalšie pripomienky adresujte prosím do diskusie. Budeme všetci radi, ak aj vy pridáte výborný recept, zatiaľ tu od vás žiadny nie je.
A nikde netvrdím, že ide o "pravé" briošky, ktoré mimochodom aj vo Francúzsku podliehajú krajovým zvyklostiam a nepečú sa všade rovnako.
A čo je pravé ? Akú sú pravé halušky, pravá sviečková, atď ? Každý ich robí podľa svojich zvyklostí a rodinných tradícií.
Tento recept nie je z mojej hlavy, je z knihy . Vyskúšala som a chutili, je to chuťovo také, aké si pamätám z detstva z pekárne. Možno nie "pravé", ale dobré.
A jen tak pro zajímavost-pravé francouzské brioche se dělají ze dvou druhů těst, které až spojením vytvoří tu pravou briošku.