Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 038 kJ / 3 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,46 g |
Tuky | 187,78 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 1,53 g |
Sodík | 506 mg |
Sůl | 1,09 g |
Sacharidy | 417,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si uvaříme na krém hustý oslazený pudink. Necháme ho vychladnout a ještě vychladit v lednici. Pak ho vyšleháme elektrickým šlehačem do jemného krému, do kterého zašleháme vychladlou kávu a změklé máslo.
Krok 2: Změklé máslo utřeme s oběma cukry, přidáme žloutky a vyšleháme do husté pěny. Přidáme prosátou mouku a zlehka promícháme, aby hmota neklesla. Z bílků si uděláme pevný sníh, který na závěr po částech vmícháme do základu těsta.
Krok 3: Připravené těsto rozetřeme v rovnoměrné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem, povrch uhladíme. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 200° a pečeme asi 8 minut do světle žluta.
Krok 4: Upečené plát necháme vychladnout a pak z něj opatrně stáhneme papír na pečení. Pomocí ostrého nože plát podélně nakrájíme na tři stejně široké a dlouhé pruhy.
Krok 5: Jeden pruh těsta potřeme vrstvou krému a zakryjeme ho druhým pruhem, který také potřeme vrstvou krému a přitiskneme na něj zlehka poslední pruh. Povrch i strany slepených plátů potřeme zbylým krémem a necháme vychladit.
Krok 6: Karamel připravíme v kastrůlku - za stálého míchání z cukru a vody uvaříme na mírném ohni světle hnědý karamel. Odstavíme ho z ohně, opatrně pomalu přilijeme smetanu a stále mícháme. Polevu nalijeme na ztuhlý moučník, necháme ho vychladit a pak nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 6. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné moka řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69yn
Moje poznámka
Jemné moka řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69yn
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 2 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 17 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 17 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 17 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 17 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
terezachmelirova057 před 43 minutami
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Kamikadze před 54 minutami
Dýňovo-mrkvová polévka
llMichaelall před 2 hodinami
Buchta s meruňkami
Sasenka před 3 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
Olympus před 3 hodinami
Kuřecí prsíčka v tatarce
Wikki před 3 hodinami
Poctivá květáková polévka
Alenas23 před 3 hodinami
Drobenková buchta - rychlá
Dycky před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
TondaJ před 4 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 5 hodinami
Tématické fráze:
moka řezy,
moka řezy recept,
moka řezy recepty,
recept na moka řezy,
moka krém,
jak se dělá karamel,
mokka rezy,
jemný piškot,
moka,
mokařezy,
francouzské řezy,
karamel z cukru,
moka řez,
moka recept,
řezy moka,
krém na moka,
krém do moka,
míšo řezy,
moka poleva,
recept moka
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
cukr,
máslo,
cukr vanilkový,
máslo,
mléko,
cukr,
pudink vanilkový,
káva,
cukr krupice,
smetana,
voda
Komentáře (62)
Můžeš se zaregistrovat a přidat tedy vlastní recept na nějaké podobné řezy, nemyslím, že je vhodné, psát svůj recept do kkomentáře jiného receptu. Pak ho možná ráda vyzkouším. Pečení zdar!
120 g polohrubé mouky
4 vejce
80 g cukru
30 g másla
1 vanilkový cukr
Můj názor. Tak zkuste....
Dělala jsem a mooooc všem chutnalo
Reny2, to mi povídej o těch figurách. Já se ale sladkýmu neumím "úplně" vyhýbat.