Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ruský smažák

Jednoduchý a vydatný pokrm, který spojuje zemitou chuť hub s jemností brambor a čerstvou zeleninou. Barevná směs, která zasytí a přitom zůstává lehká, ideální na všední den.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

majenkaa

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 724 kJ /
1 129 kcal
Bílkoviny66,40 g
Tuky5,10 g
Vláknina143,37 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 315 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy136,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme a necháme zpěnit na oleji dosklovata. Krok 2: Přidáme nakrájené, předem očištěné a oprané houby a podusíme. Krok 3: Osolíme a okořeníme bylinkami. Přidáme očištěnou a oloupanou mrkev nakrájenou na kostičky. Oloupané brambory pokrájíme na kostky. Společně s houbami dusíme do měkka. Krok 4: Dochutíme podle potřeby.

TIP: Houbová jídla - oblíbené recepty

Zveřejněno 17. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Ruský smažák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxwk

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Ruský smažák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxwk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Houby dodají zemitou chuť, brambory zasytí a barevná zelenina celý pokrm rozjasní. 😊

Mně tam spíš zaráží ta hodina dušení hub. . . to je vážně nějak moc dlouho. Ale co, holky, vždyť jsme průměrně zdatné kuchařky, já když nevím, upravím si postup klidně podle sebe. . . ;-)

Nooo ... podle fotky ani nevypadá, že by v receptíku opravdu 2 kila hřibu bylo ..

Je ten samý recept jako zde - http://www.chytrazena.cz/vareni/bezmasa-jidla/houb...a zřejmě i jde o tutéž autorku, ale taky se mi zdá to množství hub moc, navíc by bylo dobré, kdyby autorka receptu konkrétně jmenovala alespoň 2 bylinky, které tam dává. ;-)

...taky mně zaráží to množství...když si vemu že ostatní ingredience mají s bramborama taky minimálně kilo, tak to je 3-4 kg směsky...může to být vynikající, ale tak asi třetinové množství...

to bude myslim nejaky preklep..ved ani do vianocneho hubnika od spagetky nejde tolko...a to je uz co povedat

No, asi supr jídlo, ale 2 kila hub?:-O To mám na celý rok, když se zadaří nasbírat:-(

Tématické fráze:
smažak z hub, houbový smažák, smažák z hříbů, ruská jídla, ruské jídla, smažák recept, rusky jidlo, ruské jídlo, smažák, ruský jídla, recept na houbový smažak, smažák z hub recept, houby smažák, ruská jídla recepty, smažák z žampionů, jak udelat smazak, smažák houby, recept smažák, smažák houbový, houbovi smažák

Suroviny:
houby, cibule, mrkev, brambory, olej, bylinky, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu