Cukroví ze Salka
Nenáročné, chutné a ideálně i nepečené cukroví je vyhledávanou alternativou k tradičním receptům. Kokosový základ, který v sobě ukrývá barevné marcipánové zdobení potěší nejen dětské oči a chuťové pohárky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 840 kJ / 2 591 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 55,85 g | 
| Tuky | 187,68 g | 
| Vláknina | 32,50 g | 
| Cholesterol | 82 mg | 
| Sodík | 547 mg | 
| Sůl | 1,34 g | 
| Sacharidy | 153,36 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Suroviny na kokosovou hmotu smícháme a vypracujeme v těsto, které následně vyválíme na obdélníky o velikosti asi 20x10 cm.
	Krok 2: Na marcipán je důležité si nejprve pomazat ruce olejem, aby těsto nelepilo.
	Krok 3: Veškeré suroviny na marcipán smícháme a zpracujeme ve vláčné těsto. Vyválíme z něj 3 tenké válečky, které obarvíme různou barvou.
	Krok 4: Válečky poskládáme vedle sebe a přitiskneme k sobě.
	Krok 5: Přeneseme je na kokosový plát, který stočíme do rolády.
	Krok 6: Rolády obalíme v kokosu. Necháme je zaschnout a ztuhnout.
	Krok 7: Po zaschnutí je rozkrájíme na kousky.
Zveřejněno 1. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Cukroví ze Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RjNO
Moje poznámka
					
				
Cukroví ze Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RjNO
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							nepečené cukroví ze salka, 
						
						
							vánoční cukroví že salka, 
						
						
							recepty na vánoční cukroví ze salka, 
						
						
							náplň do cukroví ze salka, 
						
						
							cukrovi ze salka a kokosu, 
						
						
							náplň ze salka, 
						
						
							nepečené cukroví salko, 
						
						
							vánoční cukroví salko, 
						
						
							cukroví ze sušeneho mléka, 
						
						
							vánoční nepecene cukroví ze salka, 
						
						
							recepty ze salka, 
						
						
							vaření salka, 
						
						
							těsto ze salka, 
						
						
							nepečené vánoční cukroví ze salka, 
						
						
							napln do ořechu ze salka, 
						
						
							cukoví ze salka, 
						
						
							nepečené cukroví ze sušeného mléka, 
						
						
							)cukroví ze salka, 
						
						
							salko recepty, 
						
						
							recept ze salka
						
					
						Suroviny:
						
							salko, 
						
						
							mléko sušené, 
						
						
							kokos, 
						
						
							voda, 
						
						
							mléko sušené, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							mandlové aroma, 
						
						
							med, 
						
						
							potravinářské barvivo, 
						
						
							olej, 
						
						
							kokos
						
					
	
			
	
	
Komentáře (21)
Kokosová hmota:
1 Salko
100g sušeného mléka
250g kokosu
Marcipán:
1 lžíce voda
3 lžíce sušené mléko
2 lžíce cukr moučka
mandlové aroma kapku
1 lžička medu
olejem pomazat ruce, aby se těsto nelepilo,jinak vše smíchat a zpracovat na vláčné těsto
Můžeš to upřesnit, prosím.