 
		
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 302 kJ / 1 267 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 33,31 g | 
| Tuky | 91,59 g | 
| Vláknina | 0,30 g | 
| Cholesterol | 1,08 g | 
| Sodík | 331 mg | 
| Sůl | 0,54 g | 
| Sacharidy | 77,27 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mléko, citronovou kůru a brusinky v  hrnci  na středním plameni přiveďte k varu a nechte mírně povařit.
	Krok 2: Žloutky utřete s cukrem, vmíchejte do mléka a zahřívejte tak dlouho, až směs zhoustne. Pak sejměte z ohně a vmíchejte želatinu tak, aby se rozpustila.
	Krok 3: Nakonec vmíchejte podmáslí, nechte úplně vychladnout.
	Krok 4: Smetanu ušlehejte do tuha a přimíchejte ji k vychladlému základu.
	Krok 5: Dno přiměřených misek nebo šálků pokryjte kolečkem pečícího papíru a rozdělte do nich směs. Dejte vychladit přes noc.
Zveřejněno 14. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Pudink z podmáslí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vrVm
Moje poznámka
					 
				
Pudink z podmáslí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vrVm
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 6 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 7 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 8 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 9 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 9 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 9 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 9 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 10 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 10 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							tartaletky babicovy dobroty, 
						
						
							babicovy dobroty tartaletky, 
						
						
							pohár z podmáslí, 
						
						
							recepty pevny pudink, 
						
						
							pudink z kefiru, 
						
						
							pudink z pomáslí, 
						
						
							brusinky, 
						
						
							tartaletky babicovy recepty
						
					
						Suroviny:
						
							mléko, 
						
						
							brusinky sušené, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							želatina, 
						
						
							mléko, 
						
						
							podmáslí, 
						
						
							smetana ke šlehání
						
					
 
	 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
 
 
 
	 
 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (5)
bystrouska: to aby šlo vyklopit, není tak pevné, jako vařený pudink, jemnější. Při vyklápění je dobré okraj objet nožem nebo postavit na chvilku do horké vody - nebo připravit jako poháry. Chuť je báječná. Lze místo brusinek nechat povařit třeba okrojky citronové kůry