Piškotový dortový korpus
Dort je ozdobou každé slavnostní příležitosti. Jaký ale udělat, aby chutnal co nejvíce lidem? Vsaďte na osvědčený piškotový korpus, kterým se zavděčíte všem. Pokud do těsta přidáte trochu tuku, můžete si být jistí, že bude nejen nadýchaný, ale i dostatečně vláčný.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 744 kJ / 2 090 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,40 g |
Tuky | 52,80 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 559 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 334,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový dortový korpus
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLQ0
Moje poznámka
Piškotový dortový korpus
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLQ0
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 23 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 23 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 23 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno 17. 10. 2025 17:30:31
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno 17. 10. 2025 17:28:53
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 1 minutou
Zelný salát s fenyklem
Tonja před 20 minutami
Hovězí guláš
dejvi01 před 23 minutami
Salát z hlívy ústřičné
Tonja před 32 minutami
Čokoládová bábovka
ulrivhv před 47 minutami
Pórková polévka s bramborem a kroupami
poirotka před 57 minutami
Chicken Vindaloo
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 2 hodinami
Kysané zelí do sklenic
kacaba10 před 3 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Strouhaný koláč s banánovou náplní
skavera před 3 hodinami
Tématické fráze:
piškotový korpus,
piškotový korpus na dorty recepty,
piskotovy korpus na dort,
recept na korpus,
těsto na dortový korpus,
korpus,
světlý korpus na dort recept,
nadýchaný piškotový korpus,
dortových korpus,
recept na piškotový korpus,
piškotový korpus recept,
lehký piškotový korpus,
korpus na dort bez vajec,
nejlepši piškotový korpus,
vláčný nadýchaný piškotový korpus,
piškotový korpus z hladké mouky,
nadýcháný korpus na dort,
dortový korpus z hladké mouky,
vláčný korpus na dort,
korpus na dorty recepty
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
cukr moučkový,
olej,
prášek do pečiva,
tuk,
mouka
Komentáře (73)
Tak to je těžko k uvěření
No, když ale napíšete, že se vám to nepovedlo 4x (pekla jste 4 korpusy), tak bych asi věděl čím by to mohlo být
Mokvavý střed?
To se na piškotech přicházívá, ale bývá to jen ta svrchní milimetrová vrstvička (škraloup?) která se dá lehce separovat (a je to neobyčejná dobrota), ale není to nutné dělat. Pokud by to mělo vadit (např. při potahování), tak nejjednodušší je korpus obrátit vzhůru nohama a potahovat původní spodek, který bývá zpravidla rovný, hladký, pevný