Postup přípravy
	Krok 1: Listové těsto rozválíme, posypeme cukrem a zaválíme ho citlivě do těsta. Otočíme a totéž uděláme na druhé straně.
	Krok 2: Naznačíme si střed a od obou konců těsto složíme směrem ke středu. Dáme ztuhnout do chladna, pak ostrým nožem nakrájíme asi 1 cm široké dílky, které řeznou plochou pokládáme na plech vyložený papírem nebo fólií na pečení.
	Krok 3: Pečeme při teplotě 220 °C, u kakaového těsta bedlivěji hlídáme, abychom listy nespálili.
	Krok 4: Vychladlé můžeme po dvou spojit ušlehanou šlehačkou. Jíme hned čerstvé.
Zveřejněno 12. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Palmiers - Palmové listy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KyO8
Moje poznámka
					
				
Palmiers - Palmové listy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KyO8
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 minutami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 20 minutami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 15 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							palmiers z listoveho testa, 
						
						
							palmový list z listového těsta, 
						
						
							palmové listy z listového těsta, 
						
						
							palmové listy pečení, 
						
						
							palmove listy slane recept, 
						
						
							palmieres  z listového těsta, 
						
						
							palmové listy recepi, 
						
						
							palm z listového těsta, 
						
						
							palmový list pečivo, 
						
						
							recept palm listove testo, 
						
						
							pečivo palmový list, 
						
						
							listy palmoveho cukru
						
					
						Suroviny:
						
							těsto listové, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							šlehačka
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (18)
http://madeincooking.canalblog.com/archives/2012/0...
http://patisnet.fr/Recettes/fr/Palmier.php
zizala: Nic nepredelavej
To, nač jste hodil očko, je balíček hotového listového těsta před použitím, složeného na čtvrtiny
Jj, hodilo jsem očko na odkaz a pochopilo jsem...
Původně mi přišlo, že z vyváleného plátu těsta je toto od protějších stran ke středu stočené, smotané, srolované, svinuté, zavinuté, zarolované, podobně jako se tvoří šneci...
Možná je na to nějaký fííígl, ale ten neznám
No, mi to spíše přijde jako stočené, smotané, srolované, svinuté, zavinuté, zarolované...
Prasačie ušká, čo sú v podobných som deťom kedysi dosť často robila.