Postup přípravy
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dozlatova,
přidáme mouku a usmažíme tmavší zásmažku.
Zalejeme vřící vodou, osolíme a dostatečně povaříme.
Čím více je cibule rozvařená, tím lépe. Krok 2: Do polévky lze zavařit nudle, jsou-li jaké k dispozici. Krok 3: Zdroj:
Takto vařila cibulačku praprabába a vaří ji prabába i bába mých vnoučat
Zveřejněno 18. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibulačka od Hradišťa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kVpE
Moje poznámka
Cibulačka od Hradišťa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kVpE
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 9 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 9 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 14 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 14 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sušená rajčata v olejové lázni
oldvlk před 35 minutami
Pečená švestková povidla
Anche před 55 minutami
Pečené nudličky z kapra
ZboSy před 1 hodinou
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 2 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 2 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 7 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 9 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 10 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 10 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 10 hodinami
Tématické fráze:
cibulačka,
cibulačka se zeleninou,
tmavá cibulačka,
cibulačka polévka tmavá,
cibulačka z veproveho vyvyru,
cibulacka tmava,
kačení sádlo,
veprova cibulacka,
krémová cibulačka tmavá,
cibulacka z veproveho vyvaru,
kačení sádlo použití,
kaceni sadlo,pouziti,
cibulacka-se-zeleninou,
vegan cibulačka,
recept cibulacka ládi
Suroviny:
tuk,
cibule,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (17)
1. 12. 2020 14:50:10
JosefZeravicky: "Jenom tu zásmažku nedělám tmavší, neb mi tam nechává chuťové stopy hořkosti."
Špatná si dceréééčko, špatná kuchařka
Špatná si dceréééčko, špatná kuchařka
žééé se ti na plotně, žééé se ti na plotně,
že se ti na plóóótně pálí zásmažka...
No, asi také od Hradišťa, že
DODÁVÁM K PÍSNIČCE , která je našim foklorem:
Špatná si cérečko špatná hospodyn,
Špatná si cérečko špatná hospodyn,
Špatná si cérečko špatná hospodyn,
že tá tvojakoza do´jí petrolín.
Špatná si cérečko špatná milenka,
Špatná si cérečko špatná milenka,
Špatná si cérečko špatná milenka,
že nedáš od sebe,že nedáš od sebe svoje kolínka.
,,TOŠ TAK,,
Odpovědět 1 0
Špatná si dceréééčko, špatná kuchařka
Špatná si dceréééčko, špatná kuchařka
žééé se ti na plotně, žééé se ti na plotně,
že se ti na plóóótně pálí zásmažka...
No, asi také od Hradišťa, že
Teto recept je asi z oblasi chudobného headišťska. Jsem také z hradišštka, ale u nás se nedává voda , ale vývar, jakýkoliv je po ruce. Když tuto cibulačku vařím, tak podle momentální chuti dávám ,lahodný zeleninový vývar, který trochu ovlivní silnou cibulovou chuť. Několikrát se mi podařilo využít i vývar z brambor ( já dávám k bramborám nejen větší kousky mrkve, petrželí ale i trochu podravky - brambory jsou pak obohacené nejen vůní, ale i vnešenějsí chutí, vývar pak použiju všude, de mi zavede chuť , nebo jej nechám schládnout a popíjím jako vitamínovou bombu)
Jenom tu zásmažku nedělám tmavší, neb mi tam nechává chuťové stopy hořkosti. Dělám ji výhradně do zlatova.
ALE TO JE ZASE VĚC NA KTEROU JSME ZVYKLÍ OD DĚTSTVÍ.
Po nalití do rozehřátého talíře, nebo misky dávám osmažený na kostky nakrájený chleba, který při osmažování nejen osolí, opepřím, ale i lehce posypu sušeným drceným česnekem . Dělám jich víc a dají se pojídat k vínu, pivu či jen tak k televizi.
Tak že nám nikdy chleba ztvrdnout .
,,TOŠ TAK,,
Po vychlazení byl vývar tuhý jako sučuk a seškrábl jsem z něj asi 30 deka tuku.
Všichni zavedení kuchaři hlásají jako jeden muž: I slabý vývar je lepší než čistá voda!
Co napíši bude znít jako rouhání, ale naleju - naliju vám čisté vody, nemohu jinak:
Krom toho, že se mi po jídle rty lepily glutinem k sobě (a mančaftu prý také), jsme žádný vliv použití vývaru nezaznamenali
No a včíl raď kočičko, raď pejsku (vy spagetka: už raději neééé)
Raď kočičko, raď pejsku, raď spagetka:
No, nedalo mi to a hodil jsem oko do pravidel...
http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=zal%C3%ADt