Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 380 kJ / 4 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,60 g |
Tuky | 271,95 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 1,82 g |
Sodík | 603 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 519,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vezmeme si 5 šťastných vajec. Nejdříve se zeptejte, jestli jsou opravdu šťastná. Pokud odpoví: ,,Ne", tak je rozhodně nepoužívejte. Pokud 5 vajec odpoví: ,,Ano", oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Musíme to hezky šlehat ze všech stran. Přidáme mouku s práškem do pečiva, ořechy a sníh z bílků. Nejlépe tak, aby z toho pěna nakonec vůbec nebyla.
Dáme péct na 15 minut by očko do rozehřáté trouby na 180 °. Krok 2: Než se udělá piškot, do mléka zašleháme mouku. Určitě ji nepřidáváme postupně, ale rovnou to tam flákneme. Ať to lítá. Šup, šup. Vaříme do zhoustnutí nebo spíše do zdrcnutí. Necháme pořádně vychladit, někde hezky venku na parapetu.
Mezitím si vyšleháme máslo, které je pěkně ztvrdlé ještě z lednice, s cukrem. Na to máslo prostě nečekejte až změkne. Čas letí a čas jsou peníze. Přidáme vanilkový cukr a po lžičkách nebo to tam rovnou hoďte, zašleháme moučnou kaši. A ta je vážně, nádherně zdrclá.
Rozehřejeme si čokoládu a obvykle se dává pár kapek rumu. Jenže, na co otevírat flašku kvůli pár kapkám. Takže tam hezky nalijeme by očko a by jazýček tři velké panáky rumu a zbytek vypijeme. Krok 3: Nakonec na upečený piškot natřeme krém a čokoládovou polevu. Jelikož, vše se roztéká a teče všude kolem, udělá nám to zajímavý efekt na piškotu. Aby nic nebylo tak vidět. Tak trochu skryto, tak polevu ještě dostatečně moc posypeme kokosem.
Rada pro Vás. Tu buchtu, raději ani z ledničky nevytahujte, ale je vážně dobrá. Takže, Bon Apetit. :-)
Dáme péct na 15 minut by očko do rozehřáté trouby na 180 °. Krok 2: Než se udělá piškot, do mléka zašleháme mouku. Určitě ji nepřidáváme postupně, ale rovnou to tam flákneme. Ať to lítá. Šup, šup. Vaříme do zhoustnutí nebo spíše do zdrcnutí. Necháme pořádně vychladit, někde hezky venku na parapetu.
Mezitím si vyšleháme máslo, které je pěkně ztvrdlé ještě z lednice, s cukrem. Na to máslo prostě nečekejte až změkne. Čas letí a čas jsou peníze. Přidáme vanilkový cukr a po lžičkách nebo to tam rovnou hoďte, zašleháme moučnou kaši. A ta je vážně, nádherně zdrclá.
Rozehřejeme si čokoládu a obvykle se dává pár kapek rumu. Jenže, na co otevírat flašku kvůli pár kapkám. Takže tam hezky nalijeme by očko a by jazýček tři velké panáky rumu a zbytek vypijeme. Krok 3: Nakonec na upečený piškot natřeme krém a čokoládovou polevu. Jelikož, vše se roztéká a teče všude kolem, udělá nám to zajímavý efekt na piškotu. Aby nic nebylo tak vidět. Tak trochu skryto, tak polevu ještě dostatečně moc posypeme kokosem.
Rada pro Vás. Tu buchtu, raději ani z ledničky nevytahujte, ale je vážně dobrá. Takže, Bon Apetit. :-)
Zveřejněno 19. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kokosy naměkko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xxxz
Moje poznámka
Kokosy naměkko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xxxz
Nejnovější recepty
Frikadelky s houbami
Přidáno před 2 hodinami
Houbičky ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 3 hodinami
Kousky vepřové krkovice na houbách a zelenině
Přidáno před 4 hodinami
Drobenkový hruškový koláč
Přidáno před 4 hodinami
Domácí šípkový sirup
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí nakyselo
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Selská omeleta z mikrovlnky
D.strelcova@seznam.cz před 22 minutami
Hrníčkový perník
Ivana_Eignerova před 27 minutami
Vánoční polévka z kapříka (rybí)
Mirrika před 38 minutami
Okurky nakladačky
Lenak před 50 minutami
Houbový pekáček
misula29 před 1 hodinou
Pikantní krkovice na žampionech
jana1974 před 1 hodinou
Bílá zelňačka
vanilj před 2 hodinami
Čokoládový dort (snadný)
Kvittecko před 3 hodinami
Americké čokoládové cookies
Kvittecko před 3 hodinami
Tématické fráze:
změkne kokos,
namekko,
velké kokosy,
kokosy,
proč kokosky ztvrdly,
jak změkne mletý kokos,
kpkosy,
ztvrdlé kokosky,
kokosky šup šup,
co ze ztvrdlých kokosek,
jak uvařit kokos,
apetytr buchta šup šup,
sušenky naměkko recept,
buchta lita slehackou a sypana kokosem
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
ořechy mleté,
mléko,
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
rum,
čokoláda na vaření,
kokos strouhaný
Komentáře (14)