Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 423 kJ / 6 793 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,69 g |
Tuky | 410,34 g |
Vláknina | 53,75 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 10,54 g |
Sůl | 25,79 g |
Sacharidy | 546,89 g |
Postup přípravy
Kmín zlehka orestujeme na 20 g másla spolu s cibulkou nakrájenou nadrobno, přilijeme trochu vody s cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme nakrájené červené zelí, na jemno nastrouhanou bramboru, ocet, sůl a necháme pod pokličkou vařit na mírném plameni do změknutí.
Na pánvičce připravíme jíšku z másla a hladké mouky, tu následně přidáme do hrnce se zelím, necháme provařit. Nakonec vše případně dochutíme solí, cukrem, octem či máslem. Krok 6: Majonéza:
Vyšleháme žloutky a velmi pomalu za stálého míchání přiléváme olej až do zhoustnutí. Přidáme citronovou šťávu a rozetřený česnek. Nakonec ještě počkáme na hotovou omáčku kterou přidáme z masa, vyšleháme a pridáme sůl a pepř dle chuti. Krok 7: Maso :
Maso volíme podle chuti, nejlépe krkovičku.
Lze je upéci v troubě, ale já jsem ho připravoval na pánvičce. Maso si opepříme a osolíme. Na pánvičce zahřejeme sádlo nebo máslo, přidáme kmín a česnek. Přidáme maso pokrájené na plátky asi 2 cm silné (nenaklepáváme). Orestujeme do zlatavé barvy, následně zabalíme do alobalu asi na 10 minut, aby "došlo". Šťávu z pánvičky a z alobalu zredukujeme a přidáme ji do připravené majonézy. Krok 8: Podávání :
Před podáváním osmažíme na oleji kolečka cibule. Na sucho orestujeme kmín.
Housku rozkrojenou na půl orestujeme na másle. Na spodní část housky nandáme ledový salát, zelí, maso, majonézový dresink, kroužky cibule . Lze přidat i plátky jablka.
Horní část housky potřeme pasterizovaným bílkem a posypeme vločkovou mořskou solí (Maldon) , orestovaným kmínem a lístky rozmarýnu.
Zveřejněno 26. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hamburger vepřo knedlo zelo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8NyW
Moje poznámka
Hamburger vepřo knedlo zelo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8NyW
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 4 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 6 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 20 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč s drobenkou
MagdalenaPistkova1292012 před 33 minutami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
cherst před 1 hodinou
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 2 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
Slavista62 před 4 hodinami
Pečený tvaroh s rybízem nebo jiným ovocem
Velkymlsoun před 5 hodinami
Kuřecí špízy
Renata1988 před 11 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Adrienalis před 13 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Kajkajak před 13 hodinami
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 18 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 19 hodinami
Tématické fráze:
vepřo knedlo zelo,
recept vepřový hamburger,
knedlo vepřo knedlo zelo,
vepřo knedlo zelo recept,
recepty vepřo knedlo zelo,
vepřo knedlo zelo recept rozmarýn,
hamburger s zelím,
vepřový hamburger recept,
hamburger se zelím,
knedlo vepřo zelo recept,
recepty knedlo vepřo zelo,
hamburger recept,
zelí do hamburgru,
vareni knedlo zelo vepro.cz
Suroviny:
mouka polohrubá,
sůl,
droždí,
mléko,
cukr,
rohlík,
máslo,
česnek,
zelí červené,
cibule,
ocet,
cukr,
brambory,
kmín celý,
mouka hladká,
sůl,
žloutek,
citron,
olej,
česnek,
pepř,
sůl,
maso vepřové,
kmín celý,
česnek,
máslo,
jablko,
cibule,
bílek,
rozmarýn,
sůl mořská,
kmín celý
Komentáře (7)
Magdalenko tady to mas. www.biokamo.cz/Pasterizovany-vajecny-bilek-250g-d1242.htm?tab=description
cukr - candida, ma ji 70% lidi, mozna jeste vic, jen o tom vsichni nevedi
zeli - varene nici jatra, ja bych musela pouzit syrove nebo kysane
mouka a mleko - silne zahlenuje
Je to jiste hodne mnamy a moc pekne vymakany receptik, takovy echt cesky
Davam 100 bodu za kreativitu!
15 sekundové varenie vajíčka ste vyskúšali? Aké je jeho následné použitie?
Vďaka.
No jo, protoze amici to berou tak, ze to je nejaky druh chleba, ten knedlik. Oni si mysli, ze je to asi upecene, protoze je to z mouky a tak to nazyvaji jako "bread" . Vsechno je u nich jednoduse bread ...bageta, rohliky, pletynky, bulky, tortila, bagels, vanocka, naan, brioche, chapatti, ciabatta, foccacia, croisant, atd. .....vsechno je proste bread a tim jsou zvykly si nahrnovat z talire na vidlicku jidlo, nebo na lzici , aby si neuspinili ruce. Australane povazuji knedlik za chleba take a jsou velmi prekvapeni, ze jim ty knedliky utopite v omacce ....no a co ted s tim, kdyz jsou tak mokre???