Dort svatební

mickajm Kuchařka: mickajm

Dorty 18 názorů

Suroviny

KORPUS:
polohrubá mouka - 2 hrnečky
mléko -1 hrnek
vejce -2 ks
cukr krupice -1 hrnek
vanilka cukr -1 ks
citron.kůra -1 lžička
olej -0,5 hrnku
prášek do pečiva - 1ks
máslo
cukr moučka
cukrové perličky
KRÉM:
pudink vanilkový nebo malina jahoda. 3ks na litr mléka 3lžíce cukru do pudinku při vařeni -máslo cca pulku cukr moučka 3-4lžíce zašlehat do pudinku až s máslem
na zobení-potahova hmota jaká koli co vám vyhovuje já používam ROLL DECOR ICING + barva potravinářská + ozdoba na dort mušle nebo dle fantazie
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: vajíčka ušlehat s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, pak přidat vše ostatní zamíchat a nalít do formy vyložené pečícím papírem. A dá se péct cca 170°C na 45 minut, trouba musí byt vyhřátá předem.

  2. Krém: uvařit pudink po vychladnutí zašlehat máslo a cukr.

  3. Korpus po vytažení z trouby vyklopit z formy a rozkrojit, pěkně se vypáří a nesrazí se. Po vychladnutí promazat krémem i následně dort po povrchu stačí slabá vrstva nato potáhnout potahovou hmotou a zdobit dle fantazie. Lze tak dělat dort i jiný nejen svatební.

Poznámka

Recept je na jednopatrovy dort na patrovy musíte násobit množství podle kolik pater máte .ještě pokud máte velkou formu třeba čtverec přidejte hrnek mouky a jedno vajíčko navíc do korpusu pokud bude ještě moc husté tak drobet mlíka.Taky se může dát kakao pokud chcete tmavé těsto.

Držim palce at se dílko podaří a chutná .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dort svatební

  • viky viky(neregistrovaný)

    dobrý den,dorty peču jen příležitostně a jen pro rodinu,díky tomu,že se mi rozbila váha,jsem musela urychleně najít recept v hrníčkové variantě a díky bohu,že se ta váha rozbila,protože korpus je vynikající,ještě jednou děkuji za tento recept :-K

    Odpovědět

  • mickajm mickajm(autor receptu)

    pluti:je to živá tráva mají v květinářství ;-)

    Odpovědět

  • pluti pluti

    Dobrý den máte nádherné dorty,mě čeká první svatební poradíte mi prosím z čeho jsou ty zelené provázky,nebo je to živá tráva??a kde to mohu sehnat??

    Odpovědět

  • mickajm mickajm(autor receptu)

    Bibinka:;-)díky také mám takovy názor jsem ráda že nejsem sama:-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    mickajm: díky náhodným receptům, jsem tento zaregistrovala a ať je korpus takový, nebo makový, zaručeně úspěch mají ty dorty všechny;-), jsou krásně a jemně naaranžované a mě se líbí, proto ti dávám 11.bod:yes:

    Odpovědět

  • katenka katenka

    jsou kouzelný :yes::yes:

    Odpovědět

  • mickajm mickajm(autor receptu)

    Mary-Kay:děkuji:-) alespon nemam pocit že jsem blázen když mám raději tento korpus kuli chuti a ještě má plus nemá tendence se zdrcnout po vyndání z trouby jako u klasiky:yes:coš začínající cukrařinky ocení :-*

    Odpovědět

  • mickajm mickajm(autor receptu)

    No já nesouhlasim korpus je chutnější než klasické ze sněhu je jemnoučky a neni přesušeny jako klasika a když si někdo vyložene obj.tento korpus nebudu mu tam cpát piškot jen proto že se to nehodí podle cukrářů právě že záleží na chuti a sladění celku :-!:-!:-!:-!Komu se nelíbí nenutím ho ani koukat ani pect ani objednávat;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dort vypadá chutně, ale jinak s Tejajou souhlasím - jasně, hrníčky by mi to usnadnily, jenže svatba a hlavně ta 1.je jen jedna a na to se vyplatí poněkud nepohodlnější vážení a hlavně extra žloutky a extra sníh, prostě ta chuť fakt bude jiná - jemná, nadýchaná - nic ve zlém, jsem holt asi starší a mám na to tentýž názor. Jinak proti receptu nemám nic ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    mickajm, už ste videli cukrára, ktorý by na svadobnú tortu použil hrnčekový mix ? Ja ešte nie. Netvrdím, že korpus je chuťovo zlý ( mimochodom, tie hrnčekové korpusy sú skoro totožné, takže som piekla aj jedla ), ale aspoň u nás by nikto na svadobnú, ale aj inú tortu na oslavy, hrčekový korpus nepoužil, to ako by som vravela, že mi nestojí dotyčný za viac námahy. Neide o hmotnosť, ide o postup prípravy.
    A ešte : korpus sa neje čistý, vždy ide o kombináciu chutí korpusu a náplne, ozdôb a pod, proste celková chuť cukrárenského výrobku. ;-)

    Odpovědět

  • mickajm mickajm(autor receptu)

    Děkuji za bodíky už jste ho zkusila tejaja ?Je daleko chutnější než klasika piškot a jestli je hrnek nebo váha na chuti snad nemá vliv:-Sa záležet si dávam proto mám spoustu spokojenych zákazníků a cukrářka nejsem jen mě to baví:-8 dorty jsou ze stejnych surovin viz.poznámka :-!

    Odpovědět

  • srettka srettka

    krásný kousek;-):yes:

    Odpovědět

  • Mary-Kay Mary-Kay(neregistrovaný)

    ja davam hlas za hrničkovy korpus, ktery je chutny, lepši mi je než piškot ;);)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Krásný, jemný;-):yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: svatební dort recept recept na svatební dort svatebni dorty recepty hrníčkovy dort hrnickovy korpus na dort korpus na svatebni dort svatební dort čtverec roll decor icing recepty na svatební dorty svatebni dorty recept hrníčkový korpus na dorty recepty korpus hrníčkový svatebni dort jednopatrový svatební dorty svatební dort hrnickovy korpus recept na svatební dorty hrnickove dorty korpus na dort hrníčkový svatební dorty čtverec