Suroviny
Porce: 2 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 615 kJ / 1 103 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,25 g |
Tuky | 18,88 g |
Vláknina | 9,32 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 56 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 194,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozdrobte, přidejte k němu 3 lžíce vlažné vody a špetku cukru. Nechte vzejít kvásek. Mouku nasypte do mísy, podél okrajů nasypte sůl a do středu vlijte droždí. Přidejte cukr, olej a pomalu přilévejte vodu. Vidličkou vše dobře promíchejte. Těsto zpracovávejte rukou 5 až 10 minut. Podle potřeby přidejte vodu nebo mouku. Těsto musí být hladké a vláčné. Pak z něho vytvarujte bochánek. Dejte ho do mísy, potáhněte fólií nebo přikryjte vlhkou utěrkou. Těsto nechte 1 až 2 hodiny kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Krok 2: Těsto rozdělte na dva bochánky, vyválejte do požadovaných tvarů a dejte na plech s předem připraveným pečícím papírem.Vyválené těsto potřu sugem, pokladu salám nebo šunku, anglickou a postupuji podle vlastní chuti a fantazie, nahoru dám sýr (Hermelín, mozzarellu, parmazán atd.).
Krok 3: Pečeme ve vyhřáté vrchní třetině trouby (vrch i spodek) na 250°C asi 7-9 minut.
Zveřejněno 21. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí pizzy od Krkovičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1NN0
Moje poznámka
Domácí pizzy od Krkovičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1NN0
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 12 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 17 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 19 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 20 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešná dršťková z hlívy
oring před 47 minutami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 56 minutami
Cuketová buchta
mamina58 před 12 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 14 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 15 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 16 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 17 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 17 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 17 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 17 hodinami
Tématické fráze:
domácí pizza,
recept na domácí pizzu,
recepty domácí pizza,
pizza recept,
domácí pizza obrázky,
recept na pizzu
Suroviny:
mouka hladká,
smetana,
olej olivový,
droždí,
sůl,
cukr,
protlak rajčatový,
koření oregáno,
sůl,
pepř,
česnek,
voda
Komentáře (11)
Krkovička???
No, asi vás nenapadlo, že je to "Copyright", že
Našprtaného či našroceného znám jen žáčka, který se učivo nadřel.