Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mléčný dýňový krém

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 032 kJ /
486 kcal
Bílkoviny39,46 g
Tuky15,75 g
Vláknina9,05 g
Cholesterol 50 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,41 g
Sacharidy42,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou dýni nakrájenou na kostičky vložíme do mléka spolu s bujonem a šalvějí a na mírném ohni povaříme doměkka, přibližně 20 min. Krok 2: Poté přidáme sýr, necháme roztavit a vše rozmixujeme či propasírujeme do hladkého krému. Krok 3: Zahustíme 1 lžící Solamylu s trochou vody. Krok 4: Na talíři zdobíme jarní cibulkou, opečenými dýňovými semínky a hromádkou Cottage.

Zveřejněno 23. 10. 2010

Poznámka autorky isindy

Já jsem do polévky použila mléčný vývar, který mi zbyl po povaření křidýlek z receptu http://www.toprecepty.cz/recept/8105-jizanske-kure..., ale do receptu uvádím možnost tento vývar nahradit mlékem a bujonem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mléčný dýňový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A1Gp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mléčný dýňový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A1Gp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc hezké, ještě jedna dýně čeká ve sklepě :-p:yes:

A já tu dýni zase nekoupila...:-/ Tušila jsem, že vymyslíš něco originálního, mě by napadlo tak leda tam nakrájet pórek, květák, nebo brokolici, nebo udělat kuřecí ragú ze zbytků (vážně).
Neochutnala jsem, ale bod za invenci. +:yes:

Colombo, nene, ta semínka prostě omyju, osuším a na 2-3 kapkách oleje opeču...bacha, v nějaké fázi začnou střílet po kuchyni - v tom okamžiku je hotovo :-D jsou pak křupavá jak oříšky a můžeš je jíst i s tou šlupičkou...není seschlá a tvrdá, jde o semínka z čerstvě oloupané dýně ;-)

Ta nevyloupaná dyňová semínka jen foodfoto ozdoba, že? ;-);-);-)

Isi - ty mi znemožníš sem koukat po 21 hodině, uvědom si, že jsem starší osoba, která musí dbát na životosprávu a tedy v noci nežr..písk...nepapat :-D:-D:-D;-):yes:

Tématické fráze:
mléčný krém, mléčné krémy, hokajdo krem, polivka d dyne hokajdo, polévka s dýně hokajdo, recept na mléčný krém, mléčný krém recept, hokkaido krém, sušená dýně, dyňový krém podle polreicha, polevkový krem hokajdo, hokajdo recepty, hokajdo polivka, polivka s hokajdo, albert recept na slané pečivo z cottage, dýňový krém polévka, dynový krém se semínky, polivka hokaido krem, polivka hokajdo krem, hokajdo polevka

Suroviny:
mléko, bujon kuřecí, dýně hokkaido, šalvěj sušená, sýr tavený, solamyl, sýr cottage

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu