Nebe v hubě
Zákusek nebe v hubě slibuje zážitek pro chuťové buňky. Návštěva jistě ocení křehké těsto, voňavou ořechovou náplň, která příjemně křupe a jemný máslový krém, který můžete nahradit zakysanou smetanou či šlehačkou. Příprava je složitější, ale určitě stojí za zkoušku.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 45 195 kJ / 10 802 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 139,63 g |
| Tuky | 692,47 g |
| Vláknina | 33,45 g |
| Cholesterol | 1,99 g |
| Sodík | 6,95 g |
| Sůl | 0,73 g |
| Sacharidy | 986,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Z hladké mouky, cukru moučka, vajec, másla, medu a mléka se sodou vypracujeme těsto.
Krok 3: Připravené těsto rozdělíme na dvě poloviny, které rozválíme na velikost plechu.
Krok 4: Jednu placku ihned pečeme 10–15 min. na 175 °C (horkovzdušná trouba s ventilátorem). Druhou placku položíme na pečicí papír.
Krok 5: Máslo, med a cukr vložíme na rozpálenou pánev. Zamícháme a jakmile se máslo rozpustí, vmícháme nasekané ořechy a osmažíme dozlatova.
Krok 6: Ještě teplou směs naneseme na druhou neupečenou placku. Směs nesmí vychladnout, jinak ztvrdne a nejde s ní nic udělat.
Krok 7: Placku s ořechy dáme s pečicím papírem do pekáče a vložíme do trouby. Pečeme rovněž 10 -15 minut na 175 °C.
Krok 8: Připravíme krém. Mléko, mouku, Solamyl a cukr uvaříme spolu v hrnci. Chladnou směs postupně přimícháme do másla vymíchaného s vanilkovým cukrem.
Krok 9: První upečenou a vychlazenou placku postříkáme rumem (cca 1-1,5 dl), necháme vsáknout, poté potřeme krémem, přeložíme druhým upečeným plátem (s ořechy).
Krok 10: Necháme uležet do druhého dne. Placky je třeba nechat vychladit, pak jsou pěkně tuhé a jde s nimi dobře manipulovat.
Zveřejněno 4. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nebe v hubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQGR
Moje poznámka
Nebe v hubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQGR
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 3 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 17 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 20 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 16 minutami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 1 hodinou
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 1 hodinou
Vánočka III
Marcela.Ma. před 3 hodinami
Kapří hranolky
loing před 12 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 12 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 12 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 12 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 13 hodinami
Tématické fráze:
řezy nebe v hubě,
kolace nebe v hube,
buchta nebe v hubě,
buchty nebe v hubě,
nebe v hubě na plech,
koláč nebe v hubě,
tvarohove nebicko,
recept na buchtu nebe v hubě,
vánoční cukroví nebe v hubě,
nebe vhubě,
buchta nebe,
ořechové řezy nebe v hubě,
nebe v hube rezy,
nebe v hubě houby,
nebe v hub,
moučník nebe,
recepty-nebe v hubě,
buchta nebe v hubě recept,
nebe v hubě buchta,
nebe
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
vejce,
máslo,
med,
soda jedlá,
mléko,
ořechy,
cukr,
máslo,
med,
mléko,
mouka hladká,
solamyl,
cukr,
máslo,
cukr vanilkový,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (92)
Některé baby
No řekněte, esli by nebylo jednodušší "zrušit" několik z nás, že
Na druhé straně, milý autore, nic proti Vašemu receptu. Řezy jsou opravdu skvělé, což je mnohem lepší varianta, než kdyby byl název perla a recept na draka!
Mnohem víc mi vadí technologické chyby v receptech a také chování některých lidí.
Chce to nechat dlouho uležet, jinak to nemá tu správnou chuť!!!! Nechala jsem při průběžném ochutnávání uležet 24hod a podle mě je to nejlepší doba na zvláčnění a propojení chutí
Aimynka: