Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 441 kJ / 2 495 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,65 g |
Tuky | 118,76 g |
Vláknina | 42,55 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,03 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 293,40 g |
Postup přípravy
Nyní zpět k těstu. Ač mi přišlo těsto dost tučné, přilepilo se mi ke dnu skleněné formy na pečení, takže doporučuji formu předem vymazat tukem a vysypat moukou. Těsto si vyválíme asi na 0,5 cm, vyložíme jim formu a na dně formy propícháme těsto vidličkou, aby se při pečení zbytečně nenafukovalo. A takto připravené těsto dáme na 15 minut péct do trouby. Poté jej necháme alespoň lehce vychladnout. Krok 3: Když se nám peče těsto, připravíme si zeleninu, je to sice pracnější, ale výsledek vypadá moc dobře. Mrkve očistíme, z cuket odstraníme konce a začneme ze zeleniny tvořit dlouhé plátky buď škrabkou, nebo struhadlem, na kterém lze vytvořit plátky. Když máme všechnu zeleninu naškrábanou, musíme ji spařit (hlavně mrkev), aby se plátky lépe stáčely. Postačí zeleninu přelít vodou uvařenou v rychlovarné konvici. Krok 4: Na vychladlé těsto rozprostřeme náplň z tofu a začneme tvarovat zeleninové růžičky. Záleží jen na vás, kolik pátků smotáte na jednu růžičku, já jsem je dělala ze 2-3 plátků. Růžičky začneme umisťovat od prostředka do náplně v koláči. Když máme celý koláč pokrytý růžičkami dáme jej ještě na cca 40 minut péct do trouby vyhřáté na 200°C.
Zveřejněno 27. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč se zeleninovými růžičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2wvj
Moje poznámka
Koláč se zeleninovými růžičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2wvj
Nejnovější recepty
Kostky zadního hovězího pečené s česnekem v troubě
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s cuketou bez mouky
Přidáno před 8 hodinami
Vydatná čočková polévka jako hlavní chod
Přidáno před 8 hodinami
Slaný koláč se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Sýrovo-celerová kapsa
Přidáno před 9 hodinami
Závitky z tresky tmavé na italský způsob
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybičková pomazánka ze sardinek
Kajkajak před 22 minutami
Kapustová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Pečená dýně hokkaido s bramborami na bylinkách
jayjayka před 1 hodinou
Domácí Moravanka od babičky
Nanina před 2 hodinami
Míša řezy
miska.jitka před 2 hodinami
Hraběnčiny řezy
MajdaTrajda před 2 hodinami
Vynikající mrkvové řezy
elinkakov@seznam.cz před 3 hodinami
Vohrnoušky
Beruna před 3 hodinami
Dobrá drůbeží játra
MarcelaPa před 3 hodinami
Bezkonkurenční králík
Sahula před 3 hodinami
Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná,
tuk,
voda,
sůl,
tofu,
smetana rostlinná,
tofu uzené,
česnek,
hořčice pikantní,
sůl,
mrkev
Komentáře (5)