Hovězí guláš v troubě se zeleninou.

spagetka Kuchařka: spagetka

Hovězí maso 6 názorů

Suroviny

1 kg hovězí kližky na guláš (kližka, krk apod)
3 cibule
5 stroužků česneku
1 polévková lžíce sladké papriky
1 polévková lžíce gulášové papriky
1 kávová lžička uzené papriky (lze vynechat)
(dle vlastní chuti pálivou papriku, chilli pro milovníky ostřejší chuti)
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
Asi 1,5 l vývaru (nebo 1, 5 l vody a 2 kostky bujonu bez glutamátu),
černý pepř
sůl podle chuti
balíček Mochovské mražené zeleniny 350 g (hrášek, květák, kukuřice, fazolky)
chlebová mouka nebo chléb na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C. Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nasekáme na kousky.

  2. Do pekáče dáme maso, cibuli, česnek, hořčici a veškeré koření a důkladně promícháme.

  3. Zalijeme vývarem, pokud nemáme, rozdrobíme na povrch bujon a zalijeme vodou – maso by mělo být protopeno, ne přelito a opět promícháme.

  4. Povrch zakryjeme alobalem a přiklopíme vhodnou poklicí, pekáčkem atd.

  5. V troubě necháme bez jakékoli kontroly a míchání 90 minut. Po této době odklopíme (pozor na opaření od alobalu!!!!), zkontrolujeme měkkost masa a chuť omáčky – případně dochutíme.

  6. Pokud je maso ještě tuhé (záleží na jakosti masa), ještě zakryjeme a vrátíme tak na 20 min. do trouby.¨

  7. Potom v trošce vody rozmícháme mouku, nebo nastrouháme patku tvrdšího chleba na zahuštění, vsypeme sáček zeleniny a už bez alobalu přiklopíme a vrátíme do trouby. Necháme dojít cca 10 min., zkontrolujeme chutě, troubu vypneme.

  8. Servírujeme jen s chlebem, nebo i s knedlíky, případně jinou naší oblíbenou přílohou.

    Kdo má rád pivečko, k tomu bude jako říz!!!!!!

    Pokud nám zbude na rozležení, po 2 dnech je to přímo mana nebeská ;-)) - zapomněla jsem porci pro kamarádku v lednici (nepřišla, ale přišel na ni manžel po těch 2 dnech a spokojeně debužíroval ;-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Hovězí guláš v troubě se zeleninou.

  • taddy1 taddy1

    Colombo65: Když ona zelenina dodává masu a omáčce přece jen šmrnc, stejně jako bylinky, :-)co si budeme povídat, že... :-). Navíc ta zelenina je uvedena už v názvu guláše, tak se tam dá očekávat. :-p

    Odpovědět

  • taddy1 taddy1

    spagetko, právě jsem ho dodělala, jen místo mražené zeleniny použila čerstvou (dělám v obchodě a mám k ní blízko) a k vývarové zálivce přidala cca 1/4 litru svařeného piva. Ohromná mňamka, děkuji za super nápad. Zasloužíš si bodík. :yes::-p:-D:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Nějak jsem tě zanedbávala, koukám, hmm, luxusní gulášek:-p

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Vypadá moooc pěkně, spagetko! Opravdu škoda, že není vyfoceno též naservírované na talíři. :-p +3 :yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Asi soutěž - hledej ve fotkách 15 rozdílů. ;-)
    Guláš s květákem to bych fakt nedal, ale proti gustu .....:-K
    Prosím foto na talířku;-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    :-p:yes: u nás doma je velice:-p (myslím, mlakačový-tj.velice dobrý), stačí jen dělat v pekáči s poklicí, alobal nepoužívám, ale jinak nevidím problém - i v alobale;-):-K

    Odpovědět

Tématické fráze: guláš v troubě hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš gulas se zeleninou guláš v troubě recept hovězí krk guláš hovězí v troubě guláš z hovězího krku recepty hovězí guláš vařený v troubě recepty guláš v troubě recept na gulas v troube hovězí guláš z krku recept gulas v troube guláš v troubě z hovězího masa zeleninový guláš v troubě hovězí kližka se zeleninou guláš z kližky v troubě guláš bez míchání hovězí krk

Zapomněl/a jsem heslo