Trubičky plněné bílkovým sněhem
Křupavé domácí listové těsto a nadýchaný bílkový krém. Nenechte si ujít recept na pravé kremrole krok za krokem. Ochutnávat je můžete hned po upečení, ale lepší je nechat alespoň 1-2 dny odležet.
Suroviny pro 15 kusů
15kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 460 kJ / 3 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,83 g |
Tuky | 218,66 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 897 mg |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,61 g |
Sacharidy | 372,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslové těsto: z mouky a másla rychle rukou vypracujeme těsto a zformujeme do tvaru cihly. Odložíme na studené místo, po dobu než připravíme závinové těsto.
Krok 2: Závinové těsto: na vál prosejeme mouku se solí, uděláme důlek, přidáme vodu, ocet a vejce.
Krok 3: Lžící vše zapracujeme do mouky a rukama vypracujeme hladké těsto (asi po dobu 15 minut).
Krok 4: Těsto necháme při pokojové teplotě pod mikrotenem odpočinout 15 minut.
Krok 5: Potom těsto rozválíme do čtverce a doprostřed šikmo vložíme máslové těsto.
Krok 6: Všechny čtyři rohy přehneme přes máslové těsto tak, aby zůstalo zabalené a rozválíme ho na obdélník.
Krok 7: Pravou polovinu těsta přehneme do poloviny, levou také do poloviny a potom ho ještě přehneme v půli, abychom dostali čtyři vrstvy.
Krok 8: Složené těsto necháme 15 minut v lednici odpočinout. Potom těsto znovu rozválíme na obdélník.
Krok 9: Pravou stranu přeložíme do třetiny a levou na ni. Přeložíme je v půli a znovu odložíme do lednice na 15 minut.
Krok 10: Potom těsto už více neskládáme, ale rozválíme je na obdélník o síle 2 mm, radýlkem nakrájíme na 15 proužků.
Krok 11: Každý namotáme na kovovou trubičku a klademe na plech vypláchnutý vodou.
Krok 12: Potřeme rozšlehaným vejce a upečeme v horké troubě po dobu 10-12 minut při 230 °C. Teplé sundáme z trubiček a necháme vychladnout.
Krok 13: Plníme bílkovým sněhem a povrh pocukrujeme.
Krok 14: Bílkový sníh: bílky s cukrem ušleháme ve vodní lázni do hustého sněhu. Pak za stálého šlehání vychladíme ve studené vodě. Vychladlým sněhem plníme trubičky.
Zveřejněno 24. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trubičky plněné bílkovým sněhem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gMY
Moje poznámka
Trubičky plněné bílkovým sněhem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gMY
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 11 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 19 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 5 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 7 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 7 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 8 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 9 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 9 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 9 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 10 hodinami
Tématické fráze:
snih do trubicek,
kremrole se snehem,
sníh z bílků do trubicek,
bílkový sníh do trubiček,
vynikající recept na sněhové trubičky,
sníh do trubiček recept,
listové trubičky,
listové trubičky se sněhem,
bílkový sníh,
sníh na trubičky,
sněhové trubičky recept,
recept na kremrole se sněhem,
jak se dělá sníh do trubiček,
vařený sníh do trubiček,
sněhové trubičky,
recept na sníh do trubiček,
sníh z bílků,
vařený sníh z bílků,
snih do do trubiček,
vareny bilkovy snih
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
mouka hladká,
voda,
sůl,
ocet,
vejce,
bílek,
cukr krupice,
sůl
Komentáře (19)
Namotáváte těsto na kovové formičky-rourky jak velké ? střední nebo ty velké?Moc děkuji